Biru Laut Oh Biru Laut

Assalamualaikum...

[ENTRI TERTUNGGAK]

Wah! Gaji Februari masuk awal disebabkan Tahun Baru Cina. Pheww... Urut dada fikir nak urus duit hingga hujung bulan Mac. Riau tau, takut terlebih berbelanja.

Dan sementelah tahun ini raya semakin cepat, sebagai penasihat kewangan keluarga kite decide gaji bulan ni asingkan sikit untuk beli baju raya keluarga, (our parents and I). Husband and Thaqif beli yang siap sudah le. Itu dekat raya baru dapat harga murah-murah dan banyak pilihan.

So, tanya abah 
Me : Baju raya tahun ni nak tema warna apa?
Abah : biru, biru laut tu.
Me : ok.

Tanya mertua tersayang, 
Me : Mak, tahun ni baju raya tema apa?
Mak : Tak tahu la, ikot la.
Me : Ok.

Jangan rumit-rumit, kita beli je tema sama untuk kedua-dua parents, barulah hidup aman damai, tak de cakar-cakar cakap I sayang sana lebih ke sini lebih ke.

Biru Laut. Oh. Biru Laut.
I bayangkan biru soft-soft gitu setenang air laut.
Maka saya beli la.
Dari kiri kepunyaan : abah-mak muda-ayah-mak.
^__^
Lega dah setel baju raya parents.

Balik kerja beria je muka confident dan bahagia giler bagi kain kat abah.
Abah ambil, tanya kain apa. Ku jawab, baju raya tahun ni.
Abah simpan dalam bilik.
Pastu keluar balik.
Dan tanya,
Abah : Biru laut ke macam tu? Bukan biru laut tu macam gelap sikit ke?
Me : Biru macam mana? -same time my heart T__T
Abah : Biru la, biru gelap-gelap tu.
Me : Macam tu ke (tunjuk bola thaqif)
Abah : Haah. Macam tu la.
Me : Biru laut ke tu? ^__^'




Okey bye, gaji Mac kite beli lagi kain warna biru laut seperti abah bayangkan.
Takpelah terlebih bajet janji abah gembira. 

Comments

  1. raya nak dekat dah, time time gini memang sesuai nak pilih warna apa nak pakai masa raya nanti hee :)

    ReplyDelete
  2. X pe bahagiakan parents dpt pahala...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Butik Pengantin / Bridal di Kelantan

Pengalaman membeli di 11street.my