Followers

Tuesday, 17 March 2015

Dragon Fruit With Yogurt and Honey for #muhamadthaqifaiman

Assalamualaikum...

Hi! Meh share resepi baru yang dicuba pada #muhamadthaqifaiman.

Ibu excited je bila bab memperkenalkan menu baru kepada #muhamadthaqifaiman. Maka, sediakan menu ala fruit salad tu. So menggunakan dragon fruit+ yogurt + madu (untuk tutup rasa masam yogurt).


And Thaqif reject... Berkerut dahi joo. Tak nak terima rasa masam yogurt. Hahaha... Maka ibu la tukang perabes.
Thaqif reject tak bermakna every baby pun reject. Cuba la ye. Kalau takut nak kasi madu kat baby mungkin boleh ganti dengan puree kurma/epal untuk rasa manis tu.

Ibu kasi Thaqif dragon fruit jer, dia makan dengan selera, siap menjerit-jerit la bila ibu lambat suap, atau nak betulkan kedudukan buah dalam tangan dia. 

**Thaqif dah start nak makan everything sendiri.
T__T dah besar dah anak ibu. Sobs.
cepatnya masa berlalu.


4 comments: