Preloved Baby Clothes

Assalamualaikum...

Dah jadi mak-mak begini la perangai ken. Membeli-belah untuk anak je walaupun duit tak ramai...
 Kepuasan sangat dapat melengkapkan keperluan anak.
<Flip my shawl>
This time membeli-belah yang murah-murah sajoo tapi banyak.
Biasalah scrolling down to group Babymall dan tertarik dengan preloved baby punya baju, jual kilo - 1 kg(10-15helai romper/jumpsuit) baru RM30 + postage RM7
<Jatuh rahang>
Memula. preloved/bundle. erm. nak ke tak, nak ke tak.
Namun, ku pikir-pikir.ku pikir-pikir. lelah. (eh termenyanyi pulaks)

Marilah berfikir dengan tenang :

1. Thaqif keep growing up, so kena beli baju sokmo. Pastu kalau nak beli baru, selalunya kite mencari yang comel puas hati terus, lagi nak murah (sebab nak beli bukan sehelai ja sebulan)
2. Since Thaqif dah lebih aktif bergerak sana sini, demand baju/seluar lebih la.Kejap-kejap comot. 3.Dok dengan atok selalu biarkan je Thaqif jelajah dapur, bawah meja semua. Pheww... Jika korang tengok seluar yang dibawa balik dari umah opah dia hari-hari. T__T. Jenuh sental.
4.Atok pun suka bawa Thaqif berjalan. So ibu kena la bekalkan baju lebih untuk setiap hari. Yer la kot nak pegi jalan pun main hentam je baju yang dah berlumuih air liur, comot situ sini.

Maka, kite borong jelah...

14 helai semuanya.

Nampak baru je jugak pasal biasalah baby-baby bukan pakai lama pun baju bajan ni semua.

Bila bagitau kakak, i'olls beli preloved je baju ni. Dia pun macam

wah!wah!
Kesal kot dulu zaman ore anak sulung beli baju mahal-mahal, masuk adik-adik beli yang murah-murah je, rasa tak adil plak dengan anak.

 Kite senyum jelah tak mampu jawab apa-apa. Ku tak daya nak memenuhi kehendak nafsu beli yang branded-branded baru punya hari-hari, kadang-kadang bolehlah.

preloved takpe janji ori. kahkahkah...






Comments

  1. Bundle pun takde salahnya..ikut poket masing ^^

    ReplyDelete
  2. sy pon belikan Aqil bj bundle ja utk pkai kt rumah & tmn sesejak dia mbesar bagai johan sihat sejak umo setahun ni.ada jenama gakkn?

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Butik Pengantin / Bridal di Kelantan

Pengalaman membeli di 11street.my