Skip to main content

Baby N Kidz Fair @ KTC

Assalamualaikum...

For the first time pergi baby n kidz fair yang diadakan di KTC pada 19-21Mac2015 lepas. Teruja sangat. Hari pertama terus ajak kawan-kawan ofis pergi.
Best jugak. Walaupun tak sebesar mana fair-nya tapi for me its complete. Ada booth jual baby wearing, breastpump, susu, stroller, aksesori baby, pampers(diapex dan dry-pro).
Pergi sana, daftar terus dapat goodies bag yang ada sampel pampers diapex-2pack, gula-gula getah boomers 4ketul, seketul wet tissue.

Kite memang beria nak pergi tapi tak mampu nak beria shopping pasal belum gaji. Uhuks...
Yang dibeli hanya 3pasang stokin dan pre-walker untuk Thaqif. Total RM25. Murah.

  Tapi kasut tu tak muat kat Thaqif pun. Kemaen teruja beli, tak sabar tunggu waktu balik kerja nak kasi test kat Thaqif etc. Ambil saiz 1 (ibu ingat saiz tu berdasar umur, bila selidik saiz 1 untuk babies 0-6m.)
 T__T
Nampak sangat ibu tak pernah shopping kasut kat anak. Asyik pakai kasut warisan zaman-berzaman yang abang/kakak sepupu Thaqif jooo.  

Stokin pun sesal beli 1 pack je sebab comel sangat, fit to Thaqif well dan paling penting kain dia jenis elok dan sedap sangat dipakai. Buktinya, Thaqif kalau bagi pakai stokin Giant tu kadang dia macam try untuk cabut pasal dah bulus-bulus gitu mungkin dia selesa. Stokin baru ni, dia selamba je pakai, macam suka je.

Diapers pun sesal tak borong pasal diapex punya tu pun macam best pakai, tak bocor. 2pack RM55 je masa tu. Murahlah kan?
Dah abes fair baru borak ngan member, dia cakap diapex memang okey pun. Tension je kite. Sesal.
Kemain gatal nak beli walhal kat umah tu ada dua kotak lagi drypers tak bukak. Sobs.

Apa pun, seronok juga, next time ada fair lagi. Mesti pergi la!

Comments

  1. seronok pergi fair-fair macam ni... sebab banyak benda boleh tengok dan banyak benda yang jual murah-murah...

    ReplyDelete
  2. Baby fair mmg best borong beli brg buat stok sbb harga murah dan free gift pun byk.

    ReplyDelete
  3. memang seronok sis pegi expo baby..

    ReplyDelete
  4. Wah, murah yer harga kat fair tu... bagus gak ada fair time gst gini kan...

    ReplyDelete
  5. Wah, murah yer harga kat fair tu... bagus gak ada fair time gst gini kan...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Assalamualaikum... Dulu jakun je bab book tiket flight ni. Tak reti nak beli pun. Zaman dok ulang alik masa dok KL dulu pun balik kampung tak pernah nak berangan naik flight. Naik bas je selalu.  Pastu macam yelah orang dok pesan nak book, jangan klik ambil insurans, tak payah pilih seat bagai nanti tambah harga mahal. Lagilah ku tak mimpi untuk flight bagai. Dalam kepala kite, ala susah kot, mana nak tau tetiba ter-click ambil insurans ke apa cemana. 1st time nak beli tiket flight, siap pergi tanya PSH kat ofis ni mintak ajar step by step macam mana nak book tiket flight sebab takut ter-click yang tak perlu. Masa tu beli direct dari firefly je sebab dah setuju sangat dengan harga dia. kat Airpaz pun harga sama. Apa airpaz ni? Airpaz ni macam trivago, agoda versi flight ticket. Kalau kat trivago, agoda tu dok compare harga hotel murah, kat airpaz ni compare harga tiket flight murah la. Pastu abah cakap November nanti nak pergi KL lagi, sepupu kite nak kahwin. Mulanya di

Pengendalian Solid Food Aisyah ke taska

Assalamualaikum... Cara pengendalian solid food anak ke taska adalah sama je dengan cara mengendalikan susu ibu ke taska. Dahulu zaman Thaqif memasak bubur nasi tu hazabb sikit- lama nak menunggu nasi hancur, pernah la terhangus. Masa tu memang bubur pun masak banyak-banyak frozen. Pastu kadang-kadang tang bubur jadi ala span, tak lalu nak bagi anak buang gitu jelah. Itu zaman anak satu yang serba ntah pape. Itu takut, ini salah. Serba tak kena katanya, biasalah baru cari pengalaman jadi ibu. Alhamdulillah untuk Aisyah ni lebih confident. Lepas tu tahu pulak cemana cara mudah dan cepat nak masak bubur. Terus hari-hari makan bubur pun takpe nakk. Bubur Aisyah dimasak setiap hari atau selang sehari kalau abangnya tak mengaruk nak makan/ bekal bubur jugak. Balik kerja memang selalu setel simpan susu, keluarkan susu untuk esoknya, masak bubur, keluarkan baju kotor dan kemas beg taska sebelum duduk melayan anak-anak nak menyusu etc. Selepas anak-anak tidur baru

BOOKING FLIGHT DENGAN AIRPAZ...

Assalamualaikum Since ramai sangat bertanya pada kite pasal booking flight di Airpaz sejak post kite berkenaan Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz . Jadi marilah kite guide sikit cara book flight dengan airpaz. 1. Masuk website airpaz.com 2. Pilih tarikh perjalanan (jangan lupa tick kotak rounf trip/ one way). Automatik keluar harga paling murah (direct flight) pada setiap hari. Kalau plan pergi bercuti, boleh pilih harga paling murah terus dah. 3. Dah set tarikh untuk pergi-balik. Contoh yang kite amek ialah round trip: depart -5 Mac 2016 , Return - 8 Mac 2016. Trip Kota Bharu -kota Kinabalu. (KB-KK) untuk 2 adult, 1 infant. Contoh semata-mata ye. I'olls tengah sarat mengandung, jangan buat pasal nak bercuti lagi dah tak pasal IC Sabah plak anakku. Akan keluar paparan macam kat bawah ni. Harga paling murah paling atas. Di serta info syarikat penerbangan (air asia, malindo, MAS, firefly etc), nombor flight, tempoh perjalanan, direct flight-one stop-