Followers

Sunday, 12 April 2015

Baju Raya 2015 Dah Setel

Assalamualaikum...

Rentetan dari entri biru laut oh biru laut, maka pembelian parents punya baju raya pun dah selesai. 
Diri sendiri punya kain baju raya dah siap beli lagi awal, dalam awal disember kot sebab berkenan kainnya.

Eh. Masa beli kain kat parents, kite pun ada beli 2 pasang kain untuk kite sendiri jugak pasal macam dah lama tak jahit baju baru je kan. Sekali-sekala spend jugak untuk sendiri jugaklah.
Lepas tu awal Mac, pergi ke pasar tani nak cuci mata je, tup-tup jumpa orang jual baju melayu baby comel-comel. Pilih-pilih berkenan dengan satu pasang. Warna plak akan-akan dah kain yang kite beli untuk kite masa Disember 2014 tu. Tengok saiz semua, macam okey je, harga pun murah sangat RM30 grab terus untuk #muhamadthaqifaiman.


Color? Surprise!
Raya baru tunjuklah.

Kain kite dah selamat hantar ke tailor...Yeay!

Suami punya baju, beli siap sudah la. Senang. Malas pening-pening. Pastu tuannya tak berapa semangat pun nak beraya sebab tahun ni pagi raya di kaunter cop pasport. Ikotkan beliau tak nak beli dah baju raya, tapi isteri pujuk suruh beli jugak. Muahahaha...
Maka, kira setel letew!




2 comments:

  1. Amboi...awlnyer dah ada bj raya ek...

    ReplyDelete
  2. kita dh setel br ry anak n mak.abhnya nti tp nk kena ukur blk tggi anak tkut tsingkat plak bj melayu tu...hihihi

    ReplyDelete