Skip to main content

Baju Raya 2015 Dah Setel

Assalamualaikum...

Rentetan dari entri biru laut oh biru laut, maka pembelian parents punya baju raya pun dah selesai. 
Diri sendiri punya kain baju raya dah siap beli lagi awal, dalam awal disember kot sebab berkenan kainnya.

Eh. Masa beli kain kat parents, kite pun ada beli 2 pasang kain untuk kite sendiri jugak pasal macam dah lama tak jahit baju baru je kan. Sekali-sekala spend jugak untuk sendiri jugaklah.
Lepas tu awal Mac, pergi ke pasar tani nak cuci mata je, tup-tup jumpa orang jual baju melayu baby comel-comel. Pilih-pilih berkenan dengan satu pasang. Warna plak akan-akan dah kain yang kite beli untuk kite masa Disember 2014 tu. Tengok saiz semua, macam okey je, harga pun murah sangat RM30 grab terus untuk #muhamadthaqifaiman.


Color? Surprise!
Raya baru tunjuklah.

Kain kite dah selamat hantar ke tailor...Yeay!

Suami punya baju, beli siap sudah la. Senang. Malas pening-pening. Pastu tuannya tak berapa semangat pun nak beraya sebab tahun ni pagi raya di kaunter cop pasport. Ikotkan beliau tak nak beli dah baju raya, tapi isteri pujuk suruh beli jugak. Muahahaha...
Maka, kira setel letew!




Comments

  1. Amboi...awlnyer dah ada bj raya ek...

    ReplyDelete
  2. kita dh setel br ry anak n mak.abhnya nti tp nk kena ukur blk tggi anak tkut tsingkat plak bj melayu tu...hihihi

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Assalamualaikum... Dulu jakun je bab book tiket flight ni. Tak reti nak beli pun. Zaman dok ulang alik masa dok KL dulu pun balik kampung tak pernah nak berangan naik flight. Naik bas je selalu.  Pastu macam yelah orang dok pesan nak book, jangan klik ambil insurans, tak payah pilih seat bagai nanti tambah harga mahal. Lagilah ku tak mimpi untuk flight bagai. Dalam kepala kite, ala susah kot, mana nak tau tetiba ter-click ambil insurans ke apa cemana. 1st time nak beli tiket flight, siap pergi tanya PSH kat ofis ni mintak ajar step by step macam mana nak book tiket flight sebab takut ter-click yang tak perlu. Masa tu beli direct dari firefly je sebab dah setuju sangat dengan harga dia. kat Airpaz pun harga sama. Apa airpaz ni? Airpaz ni macam trivago, agoda versi flight ticket. Kalau kat trivago, agoda tu dok compare harga hotel murah, kat airpaz ni compare harga tiket flight murah la. Pastu abah cakap November nanti nak pergi KL lagi, sepupu kite nak kahwin. Mulanya di

Pengendalian Solid Food Aisyah ke taska

Assalamualaikum... Cara pengendalian solid food anak ke taska adalah sama je dengan cara mengendalikan susu ibu ke taska. Dahulu zaman Thaqif memasak bubur nasi tu hazabb sikit- lama nak menunggu nasi hancur, pernah la terhangus. Masa tu memang bubur pun masak banyak-banyak frozen. Pastu kadang-kadang tang bubur jadi ala span, tak lalu nak bagi anak buang gitu jelah. Itu zaman anak satu yang serba ntah pape. Itu takut, ini salah. Serba tak kena katanya, biasalah baru cari pengalaman jadi ibu. Alhamdulillah untuk Aisyah ni lebih confident. Lepas tu tahu pulak cemana cara mudah dan cepat nak masak bubur. Terus hari-hari makan bubur pun takpe nakk. Bubur Aisyah dimasak setiap hari atau selang sehari kalau abangnya tak mengaruk nak makan/ bekal bubur jugak. Balik kerja memang selalu setel simpan susu, keluarkan susu untuk esoknya, masak bubur, keluarkan baju kotor dan kemas beg taska sebelum duduk melayan anak-anak nak menyusu etc. Selepas anak-anak tidur baru

BOOKING FLIGHT DENGAN AIRPAZ...

Assalamualaikum Since ramai sangat bertanya pada kite pasal booking flight di Airpaz sejak post kite berkenaan Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz . Jadi marilah kite guide sikit cara book flight dengan airpaz. 1. Masuk website airpaz.com 2. Pilih tarikh perjalanan (jangan lupa tick kotak rounf trip/ one way). Automatik keluar harga paling murah (direct flight) pada setiap hari. Kalau plan pergi bercuti, boleh pilih harga paling murah terus dah. 3. Dah set tarikh untuk pergi-balik. Contoh yang kite amek ialah round trip: depart -5 Mac 2016 , Return - 8 Mac 2016. Trip Kota Bharu -kota Kinabalu. (KB-KK) untuk 2 adult, 1 infant. Contoh semata-mata ye. I'olls tengah sarat mengandung, jangan buat pasal nak bercuti lagi dah tak pasal IC Sabah plak anakku. Akan keluar paparan macam kat bawah ni. Harga paling murah paling atas. Di serta info syarikat penerbangan (air asia, malindo, MAS, firefly etc), nombor flight, tempoh perjalanan, direct flight-one stop-