Skip to main content

kenapa tak boleh simpan duit guna akaun yang provide online banking

Assalamualaikum...

Kala canggihnya zaman teknologi, siap ada online banking. Dunia dihujung jari je u'alls...
Wow.wow.Best, senang dan jimat masa.
Tapi yang kita semua tak tahu sebenarnya BAHAYA okey.
Sangat BAHAYA.
Kerana, yelah sekarang senang je nak kena scam ke apa.
Siap ada web sebijik sejiban dengan online banking tu menipu duit kita.
Horror.

Okey. Itu semua kes berat sangat.
Malas nak bincang. Semua dah tahu good and bad side.
I tell u. Myself yang tak boleh simpan duit dalam akaun bank yang ada online banking.
Sebab dunia dihujung jari ken.
 Tetiba terasa nak makan pekasam google je pun terus boleh order online.
Semua boleh poslaju je.
Tup-tup sampai depan pintu.
 Bukak parcel terus goreng.
Makan dengan nasi panas-panas.
Pastu bertambah-tambah nasi lagi. ;p
Diri sendiri letew.
Online shopping yang memudahkan betullah!
And make me shopping je...
That why I can save my money in account that provide online banking...
tension la macam ni...

Nah jamu mata korang jugak pekasam dan daging minangkabau yang kite beli.


Siap buat bekal pekasam pergi kerja. Yang kanan tu pekasam ye, kiri tu telur goreng kicap simple je.

Share dengan husband gambar ni, terus meroyan suruh order pekasam untuk dia jugak.
Dah meleleh air liur nak makan sama katanya.
Hahaha...


Comments

  1. Sama la perangai kita. Apa yg sue buat duit tu beli emas gold bar. Emas ni insyaAllah boleh save for long term period. Duit boleh susut nilai..

    ReplyDelete
  2. Tepat skali...search je..mana2 le order..terus smpai..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Assalamualaikum... Dulu jakun je bab book tiket flight ni. Tak reti nak beli pun. Zaman dok ulang alik masa dok KL dulu pun balik kampung tak pernah nak berangan naik flight. Naik bas je selalu.  Pastu macam yelah orang dok pesan nak book, jangan klik ambil insurans, tak payah pilih seat bagai nanti tambah harga mahal. Lagilah ku tak mimpi untuk flight bagai. Dalam kepala kite, ala susah kot, mana nak tau tetiba ter-click ambil insurans ke apa cemana. 1st time nak beli tiket flight, siap pergi tanya PSH kat ofis ni mintak ajar step by step macam mana nak book tiket flight sebab takut ter-click yang tak perlu. Masa tu beli direct dari firefly je sebab dah setuju sangat dengan harga dia. kat Airpaz pun harga sama. Apa airpaz ni? Airpaz ni macam trivago, agoda versi flight ticket. Kalau kat trivago, agoda tu dok compare harga hotel murah, kat airpaz ni compare harga tiket flight murah la. Pastu abah cakap November nanti nak pergi KL lagi, sepupu kite nak kahwin. Mulanya di

Pengendalian Solid Food Aisyah ke taska

Assalamualaikum... Cara pengendalian solid food anak ke taska adalah sama je dengan cara mengendalikan susu ibu ke taska. Dahulu zaman Thaqif memasak bubur nasi tu hazabb sikit- lama nak menunggu nasi hancur, pernah la terhangus. Masa tu memang bubur pun masak banyak-banyak frozen. Pastu kadang-kadang tang bubur jadi ala span, tak lalu nak bagi anak buang gitu jelah. Itu zaman anak satu yang serba ntah pape. Itu takut, ini salah. Serba tak kena katanya, biasalah baru cari pengalaman jadi ibu. Alhamdulillah untuk Aisyah ni lebih confident. Lepas tu tahu pulak cemana cara mudah dan cepat nak masak bubur. Terus hari-hari makan bubur pun takpe nakk. Bubur Aisyah dimasak setiap hari atau selang sehari kalau abangnya tak mengaruk nak makan/ bekal bubur jugak. Balik kerja memang selalu setel simpan susu, keluarkan susu untuk esoknya, masak bubur, keluarkan baju kotor dan kemas beg taska sebelum duduk melayan anak-anak nak menyusu etc. Selepas anak-anak tidur baru

BOOKING FLIGHT DENGAN AIRPAZ...

Assalamualaikum Since ramai sangat bertanya pada kite pasal booking flight di Airpaz sejak post kite berkenaan Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz . Jadi marilah kite guide sikit cara book flight dengan airpaz. 1. Masuk website airpaz.com 2. Pilih tarikh perjalanan (jangan lupa tick kotak rounf trip/ one way). Automatik keluar harga paling murah (direct flight) pada setiap hari. Kalau plan pergi bercuti, boleh pilih harga paling murah terus dah. 3. Dah set tarikh untuk pergi-balik. Contoh yang kite amek ialah round trip: depart -5 Mac 2016 , Return - 8 Mac 2016. Trip Kota Bharu -kota Kinabalu. (KB-KK) untuk 2 adult, 1 infant. Contoh semata-mata ye. I'olls tengah sarat mengandung, jangan buat pasal nak bercuti lagi dah tak pasal IC Sabah plak anakku. Akan keluar paparan macam kat bawah ni. Harga paling murah paling atas. Di serta info syarikat penerbangan (air asia, malindo, MAS, firefly etc), nombor flight, tempoh perjalanan, direct flight-one stop-