#MUHAMADTHAQIFAIMAN BERENANG KAT TELAGA BIJIH, BATU GAJAH, TANAH MERAH.

ASSALAMUALAIKUM...

Ahad, 22 Mac 2015, kelantan cuti lagi sempena mengundi dun cempaka. 
Kak Iza laju je sms ajak pergi picnic... Hoihoi... Memang excited la i'olls nak bawak #muhamadthaqifaiman main air lagi... Pelampung dah siap beli lama lepas balik dari pergi main air pantai lagi. Beli kat Giant joo RM19.99.

1day before, test drive dok kat pelampung lepas ibu susah payah pam pelampung.Kikiki...
Memula macam, erm...kalau dapat neck float lagi best kot untuk thaqif, atau swim trainer tu...Erm.erm.
Ibu memang mengada.

Pagi-pagi hari bangun dengan ceria je budak kecik ni. Teman ibu siapkan sandwich, goreng cekodok atok loading barang... Buat semua dengan slow motion. Sekali kak Iza call kol8.30, dah gerak dah ni. Atok pun kalut-kalut pergi amek opah. Ibu dan Thaqif tak mandi pun terus pergi. Kohkohkoh... Halal kira mandi kat tempat yang dituju.

Sepanjang perjalanan, Thaqif excited je, tak tido pun sibuk membuas dalam kereta, panjat bonet belakang la semua. Haish... Elok masuk simpang ke Telaga Bijih tu dia tidur plak. Pfff...
Tak sampai 10minit lena dah sampai, tak dan 2minit kereta berenti dia dah bukak mata...
Jumpa air, suka, tapi sejuk. Letak dalam pelampung pun tak nak. Bergantung kat ibu ja...
Pastu atok dudukkan dia atas batu, dia dok kuis-kuis air je. Lama-lama excited nak masuk air.
Dan masuklah dalam air, letak dalam pelampung, dia berdiri je bergantung pada kepala tiger(pelampung dia). Lama berdiri tak berani jalan, then Kak Iza mai, acah-acah, ajak jalan barulah okey... So tawaf la kawasan air tu. Air cetek je kalau dia duduk terlipat-lipat kaki dia jalan.


Tapi hari kejadian langsung tak sesal beli pelampung ni sebab Thaqif happy jugak main air. Dok dengan selesa je dalam pelampung tu, siap makan minum dalam situ je tak dek bunyi pun.
Comel hookey Thaqif bergerak-gerak dalam air tu, macam itik kedek-kedek...Hahaha...


Lama berenang, sampai kat tempat mandi tu 9.30am camtu. Dekat 12.00pm baru betul-betul naik dok di darat. Itupun versi penat amat dah. Bagi dia mandi, minum susu terus tidur lena.
Bising-bising kemas barang, angkat dia masuk kereta pun tak sedar-sedar. Sampai rumah 2.30pm baru sedar kot.



Comments

  1. seronoknyaa dia dapat main air :D

    ReplyDelete
  2. Ala2..comelnyer..azwa pun suka sngt ngan air..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Butik Pengantin / Bridal di Kelantan

Pengalaman membeli di 11street.my