Skip to main content

bersedia untuk ramadan...

Assalamualaikum...

Kejap je, pejam celik pejam celik eh dah nak masuk bulan ramadan dah kita ni...

Untuk ramadan yang bakal menjelma macam-macam dalam kepala ni. Akauntan rumah tangga lagilah banyak berfikir. Alhamdulillah pakaian raya semua ready dah, untuk suami je tunggu beli baju melayu siap. 

Next, memikir stok-stok makanan. Al-maklum, tinggal berdua dengan anak, stok makanan wajib sekadar biskut, milo, pasta, maggi, susu segar camtu je. But coming ramadan, mesti stok makanan fresh jugak perlu penuh dalam box makanan. Time to listing everything.

Selain itu, fikir good supplement for energy booster since still breastfeeding my boy, Thaqif.
Tahun lepas puasa beberapa hari tuang sebab dok pitam. Baru abes pantang berpuasa, 1st time mother, tengah menyusu anak pastu tak cukup rehat. Awww...ngeri la fikirkan masa dok pitam-pitam tu. Uhuks...
This time, I prepared myself with Shaklee Products. Semoga tahun ni cergas sokmo la.




Syoknya produk shaklee 1 produk boleh guna untuk semua peringkat umur dan guna untuk pelbagai kegunaan jugak. Tak sabar nak berpuasa dengan penuh tenaga tahun ni.
Produk shaklee yang lain-lain pun ada jugak. Kalau rasa berminat nak cuba produk shaklee jugak, nak selit-selit order pun boleh. Jangan segan nak contact kite tau. Insya-Allah best price for everyone. Area kota bharu, ketereh, kok lanas dan sekitar boleh cod jugak.

0109064732







Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Assalamualaikum... Dulu jakun je bab book tiket flight ni. Tak reti nak beli pun. Zaman dok ulang alik masa dok KL dulu pun balik kampung tak pernah nak berangan naik flight. Naik bas je selalu.  Pastu macam yelah orang dok pesan nak book, jangan klik ambil insurans, tak payah pilih seat bagai nanti tambah harga mahal. Lagilah ku tak mimpi untuk flight bagai. Dalam kepala kite, ala susah kot, mana nak tau tetiba ter-click ambil insurans ke apa cemana. 1st time nak beli tiket flight, siap pergi tanya PSH kat ofis ni mintak ajar step by step macam mana nak book tiket flight sebab takut ter-click yang tak perlu. Masa tu beli direct dari firefly je sebab dah setuju sangat dengan harga dia. kat Airpaz pun harga sama. Apa airpaz ni? Airpaz ni macam trivago, agoda versi flight ticket. Kalau kat trivago, agoda tu dok compare harga hotel murah, kat airpaz ni compare harga tiket flight murah la. Pastu abah cakap November nanti nak pergi KL lagi, sepupu kite nak kahwin. Mulanya di

Pengendalian Solid Food Aisyah ke taska

Assalamualaikum... Cara pengendalian solid food anak ke taska adalah sama je dengan cara mengendalikan susu ibu ke taska. Dahulu zaman Thaqif memasak bubur nasi tu hazabb sikit- lama nak menunggu nasi hancur, pernah la terhangus. Masa tu memang bubur pun masak banyak-banyak frozen. Pastu kadang-kadang tang bubur jadi ala span, tak lalu nak bagi anak buang gitu jelah. Itu zaman anak satu yang serba ntah pape. Itu takut, ini salah. Serba tak kena katanya, biasalah baru cari pengalaman jadi ibu. Alhamdulillah untuk Aisyah ni lebih confident. Lepas tu tahu pulak cemana cara mudah dan cepat nak masak bubur. Terus hari-hari makan bubur pun takpe nakk. Bubur Aisyah dimasak setiap hari atau selang sehari kalau abangnya tak mengaruk nak makan/ bekal bubur jugak. Balik kerja memang selalu setel simpan susu, keluarkan susu untuk esoknya, masak bubur, keluarkan baju kotor dan kemas beg taska sebelum duduk melayan anak-anak nak menyusu etc. Selepas anak-anak tidur baru

BOOKING FLIGHT DENGAN AIRPAZ...

Assalamualaikum Since ramai sangat bertanya pada kite pasal booking flight di Airpaz sejak post kite berkenaan Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz . Jadi marilah kite guide sikit cara book flight dengan airpaz. 1. Masuk website airpaz.com 2. Pilih tarikh perjalanan (jangan lupa tick kotak rounf trip/ one way). Automatik keluar harga paling murah (direct flight) pada setiap hari. Kalau plan pergi bercuti, boleh pilih harga paling murah terus dah. 3. Dah set tarikh untuk pergi-balik. Contoh yang kite amek ialah round trip: depart -5 Mac 2016 , Return - 8 Mac 2016. Trip Kota Bharu -kota Kinabalu. (KB-KK) untuk 2 adult, 1 infant. Contoh semata-mata ye. I'olls tengah sarat mengandung, jangan buat pasal nak bercuti lagi dah tak pasal IC Sabah plak anakku. Akan keluar paparan macam kat bawah ni. Harga paling murah paling atas. Di serta info syarikat penerbangan (air asia, malindo, MAS, firefly etc), nombor flight, tempoh perjalanan, direct flight-one stop-