Skip to main content

Kecewa di 1 ramadan.

Assalamualaikum.

Nak cerita jugak kekecewaan hati ini.
Kecewa tahap selera makan pun tak de terus ok.

Hari tu kan refund balik baju yang dibeli. 
Okay la. Hari ni store credit dah terisi semula.
So happy nak shopping.
Zalora buat flash sale untuk semua item boleh dapat 20% off in 60minutes, boleh guna kupon lain lagi untuk lebih murah. I add more 18% coupon.
Of course I wish to grab the opportunity with minimum budget.

Klik.klik.
Yeay! 
Check out : RM0.65

Bila sampai ke online banking tak dapat transfer bayaran sebab amount kurang dari RM1.
Sakitnya tuh disini.
Cuba nak kembali pada page zalora dan tambah pembelian tapi store credit dah ditolak sebab sistem zalora set as orderer with pending payment.
Terpaksalah telefon customer service.
Talk to the CS, he said  : will resolved in 1 hour.
T__T
Me :Ala...terlepaslah extra 20% tu
He said : Oh. Give me 10-15minutes, will settle for you.
^__^
Me : Thank you

Ting.ting.ting. 10 minutes. And resolved.
Everything in cart already. (haha...express supaya tak terlepas sale)
Nak bayar. 
Again stuck.
Tak boleh masuk online banking.

Tepat 2pm, terus dah zalora auto 20% tak valid dah.
Payment site tu pun dah shut down dengan sendiri.
Uhuks...
Nangis tepi meja i'olls. takde rezeki betullah!

Kecewa di 1 ramadan.

The CS reply me after I told him, the problem happen again.

How nice he is...
What a comfort word he choose...
Thank you Mr. Kaviarasu Subramaniam for a good service. 





Comments

  1. mungkin takde rezeki..
    Mana tahu tuhan aturkan rezeki lain pasni..sabar sis

    ReplyDelete
  2. tgk rezeki Ramadhan yg seterusnya...mgkin lg best

    ReplyDelete
  3. Nasib customer service ok, x delah sakit hati kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah.bagus betul.no complain la pasal zalora.

      Delete
  4. alaaaaaa.. hukhuk.. best gila dapat 20% off. lama tak bukak email zalora. kena bukak balik ni. dia asik hanta email we miss you je kat kita hahaa

    ReplyDelete
  5. rezeki di ramadan lain barangkali.
    aamiin

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Assalamualaikum... Dulu jakun je bab book tiket flight ni. Tak reti nak beli pun. Zaman dok ulang alik masa dok KL dulu pun balik kampung tak pernah nak berangan naik flight. Naik bas je selalu.  Pastu macam yelah orang dok pesan nak book, jangan klik ambil insurans, tak payah pilih seat bagai nanti tambah harga mahal. Lagilah ku tak mimpi untuk flight bagai. Dalam kepala kite, ala susah kot, mana nak tau tetiba ter-click ambil insurans ke apa cemana. 1st time nak beli tiket flight, siap pergi tanya PSH kat ofis ni mintak ajar step by step macam mana nak book tiket flight sebab takut ter-click yang tak perlu. Masa tu beli direct dari firefly je sebab dah setuju sangat dengan harga dia. kat Airpaz pun harga sama. Apa airpaz ni? Airpaz ni macam trivago, agoda versi flight ticket. Kalau kat trivago, agoda tu dok compare harga hotel murah, kat airpaz ni compare harga tiket flight murah la. Pastu abah cakap November nanti nak pergi KL lagi, sepupu kite nak kahwin. Mulanya di

Pengendalian Solid Food Aisyah ke taska

Assalamualaikum... Cara pengendalian solid food anak ke taska adalah sama je dengan cara mengendalikan susu ibu ke taska. Dahulu zaman Thaqif memasak bubur nasi tu hazabb sikit- lama nak menunggu nasi hancur, pernah la terhangus. Masa tu memang bubur pun masak banyak-banyak frozen. Pastu kadang-kadang tang bubur jadi ala span, tak lalu nak bagi anak buang gitu jelah. Itu zaman anak satu yang serba ntah pape. Itu takut, ini salah. Serba tak kena katanya, biasalah baru cari pengalaman jadi ibu. Alhamdulillah untuk Aisyah ni lebih confident. Lepas tu tahu pulak cemana cara mudah dan cepat nak masak bubur. Terus hari-hari makan bubur pun takpe nakk. Bubur Aisyah dimasak setiap hari atau selang sehari kalau abangnya tak mengaruk nak makan/ bekal bubur jugak. Balik kerja memang selalu setel simpan susu, keluarkan susu untuk esoknya, masak bubur, keluarkan baju kotor dan kemas beg taska sebelum duduk melayan anak-anak nak menyusu etc. Selepas anak-anak tidur baru

BOOKING FLIGHT DENGAN AIRPAZ...

Assalamualaikum Since ramai sangat bertanya pada kite pasal booking flight di Airpaz sejak post kite berkenaan Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz . Jadi marilah kite guide sikit cara book flight dengan airpaz. 1. Masuk website airpaz.com 2. Pilih tarikh perjalanan (jangan lupa tick kotak rounf trip/ one way). Automatik keluar harga paling murah (direct flight) pada setiap hari. Kalau plan pergi bercuti, boleh pilih harga paling murah terus dah. 3. Dah set tarikh untuk pergi-balik. Contoh yang kite amek ialah round trip: depart -5 Mac 2016 , Return - 8 Mac 2016. Trip Kota Bharu -kota Kinabalu. (KB-KK) untuk 2 adult, 1 infant. Contoh semata-mata ye. I'olls tengah sarat mengandung, jangan buat pasal nak bercuti lagi dah tak pasal IC Sabah plak anakku. Akan keluar paparan macam kat bawah ni. Harga paling murah paling atas. Di serta info syarikat penerbangan (air asia, malindo, MAS, firefly etc), nombor flight, tempoh perjalanan, direct flight-one stop-