Followers

Wednesday, 17 June 2015

microwave-ku

Assalamualaikum...

Bila kat rumah takde microwave. Ada oven pun abah suka simpan dalam kotak je daripada tayang kat dapur. Maka toaster inilah menjadi microwave kite untuk panaskan makanan. 


Ini panaskan sate without the lidi sate. Ngeh. 

Sandwich maker yang sangat berjasa. Pizza, akok mahupun murtabak dari fridge selamat dipanaskan gunakannya sebelum makan as-sebab kite jenis tak suka makan makanan sesejuk. Muahahaha...

Idea untuk si bujang yang takde microwave dan malas nak bukak kuali kala nak panaskan makanan.
Kuah sate sila panaskan dalam lunchbox yang comel itu. Memang terbaik takde lekat lekit kuah kacang pada periuk, senang nak basuh.

Anyway, my bujang pun suka je boleh makan sate yang dipanaskan ni.

Sate dah habis, ibu sibuk snap gambar orang dok atas tin biskut, Thaqif ambik sendirilah sate ni.
Sorry for the left hand.


11 comments:

  1. terbaik...okla dr xda...hahaha

    ReplyDelete
  2. Hehehe...snng kan..jimat space nk letak microwave..hehe

    ReplyDelete
  3. hehehe bagus jugak idea gini

    ReplyDelete
  4. dulu masa kat asrama memang guna benda ni je la. siap maska sardine n telur.

    saya pun ada tabiat, kalau barang dalam kotak malas nak keluarkan

    ReplyDelete
  5. Multi-purpose betul toaster ni, hehe =)

    ReplyDelete