Followers

Tuesday, 30 June 2015

Thaqif dapat basikal la pulok.

Assalamualaikum...

Hari tu weekend balik rumah mertua tersayang. Ececece...
Sampai-sampai je mak tok, tok ayah dan kakak Ainul dah tunggu. 
Pastu kakak Ainul dah tak sabar-sabar dukung Thaqif masuk rumah.
Ingat kenapa...
Rupanya nak tunjuk basikal tok ayah belikan untuk Thaqif.





Going 14month already have a bicycle.
Over.over sangat. Kaki pun tak sampai lagi, jalan pun goyang-goyang lagi dah dapat basikal.
Ok fine, ibu jeles.
Tok ayah kata aritu Thaqif beria je suka bila letak atas basikal cucu jiran depan rumah tu. Tok ayah dok teringat-teringat keseronokkan dia masa tu, tu yang belikan basikal.
Sweet sangatlah tok ayah ni. Awat tak beli kereta terus, Thaqif suka jugak naik kereta. Hahahhaa... =p
Gurau-gurau je.
Apa pun thank you a lot tok ayah. Rajin betul layan cucu.

Well, I suspek, Thaqif ni akan jadi salah seorang cucu manja tok ayah punya nanti bila dah pandai cakap. Nak apa, mintak je mesti dapat.

8 comments:

  1. Wa thaqif! bestnya dah ada basikal. Bolehla main kayuh2 lepas ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. =) tulah sekarang tak pandai kayuh lagi.jenuh ibu menolak basikal dia

      Delete
  2. Wah untungla thaqif dapat basikal dr tok ayah, cucu kesayangan ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tok ayah memang jenis sayang cucu, beli macam-macam.rezeki Thaqif la cucu paling dekat dengan tok ayah tu dimanjai lebih.

      Delete
  3. Abg Aqil pon xda beskal lg Thaqif dh ada dh...mama zai pon jeles ni...hihihi

    ReplyDelete
  4. alahai seronok thaqif ye. tok ayah hadiahkn beskal.. smga makin murah rezeki tok ayah.aamiin
    sebelah sana thaqif sorang je ke cucu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thaqif cucu tok ayah dan mak tok yang ke 5 dah, tapi memang mak tok dan tok ayah jenis suka melayan beli barang kat cucu.

      Delete