Skip to main content

Wedding Anniversary : 2tahun

Assalamualaikum...

Alhamdulillah.
1 Jun 2013- 1 Jun 2015. 
2 tahun sudah usia perkahwinan ini.
Suka duka, gembira sedih, rajuk tawa, dekat jauh semua dah jadi asam garam dalam perkahwinan ini.

Tahun kedua, masih belum sempat sambut anniversary sama-sama. 
Takpelah. Belum rezeki kembali bersatu seperti waktu dahulu lagi. 
Mana tahu tahun ketiga nanti dapat celebrate sama-sama dan no more PJJ.

Untuk tahun kedua...

Perasaan cinta kasih itu dirasakan lebih kuat dan tabah walaupun berjauhan. Lebih mesra dengan kehadiran penyeri rumah tangga kami, Muhamad Thaqif Aiman. Moga terus kuat dan kukuh untuk tahun-tahun akan datang. 
Hari-hari topik percakapan itu hanyalah anak itu ini, kalau rindu tu, rindu anak baru rindu isteri.  Kadang feeling sweet bila suami balik sekali sekala, isteri pergi kerja suami dok kat rumah menyapu, lipat kain-walaupun lipatnya terbalik. Cian wife pakai kain sarung terbalik. Nasib baik dok dalam rumah jaa. =p
Banyak berbincang dan bertolak ansur bab cuti, bab perbelanjaan dua pihak serta anak. Syukur suami seorang yang mendengar, dan mudah dibawa berbincang. 
The truth bab komunikasi ni kami failed sikit. Padahal zaman dok sama-sama dahulu, adeh macam belangkas. Kejap-kejap sms. 40x tanya awak kat mana pun senyum lagi. Balik kerja boleh borak panjang lagi. Mungkin kami better dok dekat kot sebab prefer cakap face to face la daripada calling.

Eh. Banyak lagi yang best-best sepanjang 2tahun perkahwinan ni. Jenuh nak senarai satu persatu, kadang tak terlintas pun kat minda tapi tanpa sedar menda tu sweet.comel.best.terbaik.

Conclusion, 2nd year we improve much better  then last year through our love... 
Ku tujukan lagu khas buat suami tersayang dari bunga citra lestari - Wanita terbahagia

Jujur ku mengakui
Pantas ku beri
Seribu pujian buat kamu

Jauh di dalam hati
Selalu ku rasa
Bersyukur aku mengenangmu
Kerna cinta dari kamu
Jadikan aku
Wanita terbahagia di dunia

Bersama kamu
Ku jadi tahu
Artinya waktu
lebih berharga dari harta di dunia

Bersama kamu
Ku rasa jauh
Lebih mengerti
Arti cinta tanpa harus mengucapkan cinta

Kamu ku yakin tahu
Ku yakin sama
Tujuanmu dengan tujuanku

Jauh di dalam hati
Selalu ku rasa
Bersyukur aku mengenangmu
Kerna cinta dari kamu
Jadikan aku
Wanita terbahagia di dunia

Bersama kamu
Ku jadi tahu
Artinya waktu
Lebih berharga dari harta di dunia

Bersama kamu
Ku rasa jauh
Lebih mengerti
Arti cinta tanpa harus mengucapkan cinta

Bersama kamu
Ku jadi tahu
Artinya waktu
Lebih berharga dari harta di dunia

Bersama kamu
Ku rasa jauh
Lebih mengerti
Arti cinta tanpa harus mengucapkan cinta

Bersama kamu
Ku rasa jauh
Lebih mengerti
Arti cinta tanpa harus mengucapkan cinta

 Buat suami tercinta, 
walaupun kita jauh, tapi hati kita dekat.
walaupun kita tak sempurna tapi percayalah kita mampu menyempurnakan satu sama lain.
walaupun kita tak punya harta yang banyak, tapi kita masih punya #muhamadthaqifaiman untuk dididik menjadi harta teristimewa.
moga kita terus dipanjangkan jodoh dan berbahagia bersama.
xoxo.love you always.








Comments

  1. alhamdulillah, tahniah. smg kekal bahagia hingga ke syurga.

    ReplyDelete
  2. tahniah, dah dua tahun, moga berbahagia hingga akhir hayat
    anyway saya BW blog GMBM n follow sini juga #221
    Diari Seorang Mama

    ReplyDelete
  3. hepi annivesary...moga bbahagia higga jannah...

    kami plak fail communication bl dok dlm rumah.prefer wasap/mesej ka....wakakakaka...klau dok rumah x btegur sapa.boleh lagutu?

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah....

    semoga kekal selamanya.. amin

    ReplyDelete
  5. Selamat ulang tahun perkahwinan yer Cik Puan Jelita ^-^

    ReplyDelete
  6. alhamdulillah.. moga terus disulam bahagian wlaupun pjj...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Assalamualaikum... Dulu jakun je bab book tiket flight ni. Tak reti nak beli pun. Zaman dok ulang alik masa dok KL dulu pun balik kampung tak pernah nak berangan naik flight. Naik bas je selalu.  Pastu macam yelah orang dok pesan nak book, jangan klik ambil insurans, tak payah pilih seat bagai nanti tambah harga mahal. Lagilah ku tak mimpi untuk flight bagai. Dalam kepala kite, ala susah kot, mana nak tau tetiba ter-click ambil insurans ke apa cemana. 1st time nak beli tiket flight, siap pergi tanya PSH kat ofis ni mintak ajar step by step macam mana nak book tiket flight sebab takut ter-click yang tak perlu. Masa tu beli direct dari firefly je sebab dah setuju sangat dengan harga dia. kat Airpaz pun harga sama. Apa airpaz ni? Airpaz ni macam trivago, agoda versi flight ticket. Kalau kat trivago, agoda tu dok compare harga hotel murah, kat airpaz ni compare harga tiket flight murah la. Pastu abah cakap November nanti nak pergi KL lagi, sepupu kite nak kahwin. Mulanya di

Pengendalian Solid Food Aisyah ke taska

Assalamualaikum... Cara pengendalian solid food anak ke taska adalah sama je dengan cara mengendalikan susu ibu ke taska. Dahulu zaman Thaqif memasak bubur nasi tu hazabb sikit- lama nak menunggu nasi hancur, pernah la terhangus. Masa tu memang bubur pun masak banyak-banyak frozen. Pastu kadang-kadang tang bubur jadi ala span, tak lalu nak bagi anak buang gitu jelah. Itu zaman anak satu yang serba ntah pape. Itu takut, ini salah. Serba tak kena katanya, biasalah baru cari pengalaman jadi ibu. Alhamdulillah untuk Aisyah ni lebih confident. Lepas tu tahu pulak cemana cara mudah dan cepat nak masak bubur. Terus hari-hari makan bubur pun takpe nakk. Bubur Aisyah dimasak setiap hari atau selang sehari kalau abangnya tak mengaruk nak makan/ bekal bubur jugak. Balik kerja memang selalu setel simpan susu, keluarkan susu untuk esoknya, masak bubur, keluarkan baju kotor dan kemas beg taska sebelum duduk melayan anak-anak nak menyusu etc. Selepas anak-anak tidur baru

BOOKING FLIGHT DENGAN AIRPAZ...

Assalamualaikum Since ramai sangat bertanya pada kite pasal booking flight di Airpaz sejak post kite berkenaan Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz . Jadi marilah kite guide sikit cara book flight dengan airpaz. 1. Masuk website airpaz.com 2. Pilih tarikh perjalanan (jangan lupa tick kotak rounf trip/ one way). Automatik keluar harga paling murah (direct flight) pada setiap hari. Kalau plan pergi bercuti, boleh pilih harga paling murah terus dah. 3. Dah set tarikh untuk pergi-balik. Contoh yang kite amek ialah round trip: depart -5 Mac 2016 , Return - 8 Mac 2016. Trip Kota Bharu -kota Kinabalu. (KB-KK) untuk 2 adult, 1 infant. Contoh semata-mata ye. I'olls tengah sarat mengandung, jangan buat pasal nak bercuti lagi dah tak pasal IC Sabah plak anakku. Akan keluar paparan macam kat bawah ni. Harga paling murah paling atas. Di serta info syarikat penerbangan (air asia, malindo, MAS, firefly etc), nombor flight, tempoh perjalanan, direct flight-one stop-