Skip to main content

Menang Giveaway dari IntaNBerliaN

Assalamualaikum...

Alhamdulillah rezeki Muhamad Thaqif Aiman, dah 2x menang giveaway dari blog IntaNBerliaN. Terima kasih banyak-banyak Puan Zarina, moga dipermurahkan rezeki dan di permudahkan dalam segala urusan.
Pemilik blog ni rajin buat giveaway tiap-tiap bulan, macam-macam hadiah ada. 

Kite biasalah kalau time tak sibuk sempatkan diri la join giveaway, kalau sibuk-sibuk nanhado join sangat. Kebetulan aritu join. Ingat tak menang dah, sekali tuan blog komen mintak details, terus terharu dan pm beliau. Menang hadiah dari cabutan semula undi sebab pemenang sebelum itu tak muncul. Takpelah menang jugak.



Kali pertama tu menang Alphabet Eraser. Sah-sahlah hadiah tu dijadikan milik Thaqif. Comel je eraser tu, buka-buka parcel terus tunjuk kat Thaqif. Teruja jelah tengok color-color tu.

 Sengaja tak buka packing tu biar tak sepah. Nanti Thaqif dah besar sikit barulah buka guna atau main menggunakan eraser. Buka sekarang sibuk buat masuk mulut lagi Thaqif tu.


Next, nak raya aritu ada giveaway duit raya untuk anak-anak. Kite submit la nama Thaqif. Memula cek, takde nama, pastu berlaku cabutan semula - Thaqif menang RM5. Okeylah, duit raya pertama Thaqif untuk tahun 2015.

Best la. Seronok tau bila buat/join giveaway ni, bila la kite ada masa nak buat giveaway tetiap bulan jugak. Happy dapat berkenalan dengan kawan-kawan baru.
Insya-Allah. Nantilah. Kawan-kawan tolong doakan tau.

Comments

  1. alhamdulillah. tahniah atas kemenangan. rezeki tu :)

    ReplyDelete
  2. tahniah...murah rezeki anak...

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah...rezeki anak :)

    ReplyDelete
  4. tahniah..rezeki dari blog tu, Salam singgah Raya dari pcl sekeluarga Selamat hari raya Maaf Zahir Batin. www.nazlee.com

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah..rezeki thaqif tu

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah... Lama tak join segmen kak ina..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Assalamualaikum... Dulu jakun je bab book tiket flight ni. Tak reti nak beli pun. Zaman dok ulang alik masa dok KL dulu pun balik kampung tak pernah nak berangan naik flight. Naik bas je selalu.  Pastu macam yelah orang dok pesan nak book, jangan klik ambil insurans, tak payah pilih seat bagai nanti tambah harga mahal. Lagilah ku tak mimpi untuk flight bagai. Dalam kepala kite, ala susah kot, mana nak tau tetiba ter-click ambil insurans ke apa cemana. 1st time nak beli tiket flight, siap pergi tanya PSH kat ofis ni mintak ajar step by step macam mana nak book tiket flight sebab takut ter-click yang tak perlu. Masa tu beli direct dari firefly je sebab dah setuju sangat dengan harga dia. kat Airpaz pun harga sama. Apa airpaz ni? Airpaz ni macam trivago, agoda versi flight ticket. Kalau kat trivago, agoda tu dok compare harga hotel murah, kat airpaz ni compare harga tiket flight murah la. Pastu abah cakap November nanti nak pergi KL lagi, sepupu kite nak kahwin. Mulanya di

Pengendalian Solid Food Aisyah ke taska

Assalamualaikum... Cara pengendalian solid food anak ke taska adalah sama je dengan cara mengendalikan susu ibu ke taska. Dahulu zaman Thaqif memasak bubur nasi tu hazabb sikit- lama nak menunggu nasi hancur, pernah la terhangus. Masa tu memang bubur pun masak banyak-banyak frozen. Pastu kadang-kadang tang bubur jadi ala span, tak lalu nak bagi anak buang gitu jelah. Itu zaman anak satu yang serba ntah pape. Itu takut, ini salah. Serba tak kena katanya, biasalah baru cari pengalaman jadi ibu. Alhamdulillah untuk Aisyah ni lebih confident. Lepas tu tahu pulak cemana cara mudah dan cepat nak masak bubur. Terus hari-hari makan bubur pun takpe nakk. Bubur Aisyah dimasak setiap hari atau selang sehari kalau abangnya tak mengaruk nak makan/ bekal bubur jugak. Balik kerja memang selalu setel simpan susu, keluarkan susu untuk esoknya, masak bubur, keluarkan baju kotor dan kemas beg taska sebelum duduk melayan anak-anak nak menyusu etc. Selepas anak-anak tidur baru

BOOKING FLIGHT DENGAN AIRPAZ...

Assalamualaikum Since ramai sangat bertanya pada kite pasal booking flight di Airpaz sejak post kite berkenaan Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz . Jadi marilah kite guide sikit cara book flight dengan airpaz. 1. Masuk website airpaz.com 2. Pilih tarikh perjalanan (jangan lupa tick kotak rounf trip/ one way). Automatik keluar harga paling murah (direct flight) pada setiap hari. Kalau plan pergi bercuti, boleh pilih harga paling murah terus dah. 3. Dah set tarikh untuk pergi-balik. Contoh yang kite amek ialah round trip: depart -5 Mac 2016 , Return - 8 Mac 2016. Trip Kota Bharu -kota Kinabalu. (KB-KK) untuk 2 adult, 1 infant. Contoh semata-mata ye. I'olls tengah sarat mengandung, jangan buat pasal nak bercuti lagi dah tak pasal IC Sabah plak anakku. Akan keluar paparan macam kat bawah ni. Harga paling murah paling atas. Di serta info syarikat penerbangan (air asia, malindo, MAS, firefly etc), nombor flight, tempoh perjalanan, direct flight-one stop-