Emosi. Al-Fatihah.

Assalamualaikum.

Hari ni datang kerja pagi-pagi terus emosi.
Photographer shoot pre-wedding kite dulu meninggal.
Al-fatihah.

Terkilan sangat.
Jumaat pagi, bangun pagi tu tak tahu kenapa kuat sangat ingat kat cik lee. Dok terbayang-bayang cik lee dok ajar kami pose. Teruslah cakap i want him again shoot our family photo.
Sebenarnya sejak pergi KL hari tu lagi nak shoot, tapi masa tu kami like chasing time. Tak mampu la.
Tup-tup tengah hari jumaat tu dok browsing FB, ternampak post wife nya cakap cik lee kritikal.
Allah. 
Sebak je kite. Laju-laju suruh husband update anything about him thru FB. Line kat rumah kite  kan kejap ok, kejap tak. Memang harapan nak keep update tu low. 
Husband cakap thru komen, ada yang cakap cik lee kena rompak dan mengalami pendarahan otak yang serius.
Dalam dok mintak update, tapi terlepas juga info.
 Cik lee meninggal pagi semalam. Baru tahu pagi ni.

Al-fatihah yang tak putus kala teringat dia. 
Sedih kite. Sedih lagi Kak Shida.
They are so loving couple. And loves the kids so much.
Mereka selalu bergurau senda di FB, IG. 
Just cannot imagine if I at her place.
Sekelip mata je.

Allah. Allah. Allah.

Mungkin orang cakap kite terlalu emosi sebab taklah rapat sangat dengan cik lee mahupun kak shida. Bekerjasama pun sekali je pun. Sejam photoshoot sahaja pun.
Tapi, for me, he the one create a memory to us, teach us to smile, to be sincere, to appreciate each other so everyone can see thru our photo.

Masih tak dapat terima kenyataan tapi perlu move on jugak. Yang dah pergi tetap pergi.
Moga Kak shida dan anak-anak kuat sentiasa. Semoga Allah permudahkan urusan kak shida dan anak-anak selalu.

Al-fatihah.


Comments

  1. Al fatihah.
    Semoga arwah ditempatkan di kalangan org2 beriman :)

    ReplyDelete
  2. Al-fatihah....walaupun xknl sgt tp still terasa kan ....semoga arwah ditempatkn dikalangan org beriman...

    ReplyDelete
  3. Al fatihah..kwn cik mah pun ada amik service ngan arwah..semoga arwah ditempatkan dikalangan yg beriman

    ReplyDelete
  4. Moga arwah ditempatkan dalam kalangan orang yang soleh

    ReplyDelete
  5. semoga arwah ditempatkan dikalangan orang 2yang beriman dan beramal soleh

    ReplyDelete
  6. Al-fatihah...ada gak tbaca psai cik lee ni kt fb baru2 ni

    ReplyDelete
  7. Salam Tak ziah daripada saya.

    ->http://alongwawaerna.blogspot.com
    ->Jemput ke segmen Erna- http://alongwawaerna.blogspot.com/2015/08/first-segmen-erna-bloglist-walking-ogos.html

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Butik Pengantin / Bridal di Kelantan

Pengalaman membeli di 11street.my