Skip to main content

Buku Resepi Roti Dari Gardenia

Assalamualaikum...

 Hari tu ada share tentang gardenia spread hazelnut baru dari Gardenia kan?
Kite ada bagitau request untuk buku resepi dari website gardenia juga.

Isnin hari tu dah sampai dah buku nya.
2 buah.
Actually seorang boleh request sebuah je. Kite kan tamak. Isi nama sendiri satu, dan isi nama husband satu. Teruslah dapat kedua-dua buah bukunya.
Ihiks.

Menarik-menarik juga resepi dalam buku ni. Banyak menggunakan roti wholewheat yang mana lagi berkhasiat untuk kita dan anak-anak. Kira memberi idea kepada ibu-ibu macam kite untuk menyediakan makanan untuk anak-anak. Hmm... tak sabar nak menyediakan menu-menu dalam buku resepi ini kepada  Thaqif. 
Hope he will love it.

Dari menu bekal hingga desert ada dalam buku-buku ini.


Selain itu terdapat juga fakta-fakta tentang roti. Sambil memasak, membaca resepi, boleh juga dapat pengetahuan.

Resepi-resepi dalam ni pun agak simple. Nanti, Thaqif besar sikit lagi boleh la ajak dia main masak-masak sama-sama. Ihiks...

Korang nak dapatkan jugak buku-buku resepi ini cepat-cepat terjah http://www.gardenia.com.my/getbooklet.html

Comments

  1. nak cuba try gardenia spread hazelnut cari-cari dekat supermarket kuantan nie xder plak yg jual huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. habislah kot...sini pun cepat je habis.hari tu nasib baik je kebetulan stok baru sampai. klu x,tak merasa jugak.

      Delete
  2. jgn lupa mencuba resipi-resipi dlm buku tu tau :)

    ReplyDelete
  3. nice sharing
    nk try la
    saya suka roti wholemeal lagi berbanding roti putih

    ReplyDelete
  4. ade lg x, nk try jgk la btw tq ye utk info ni.....;-)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Assalamualaikum... Dulu jakun je bab book tiket flight ni. Tak reti nak beli pun. Zaman dok ulang alik masa dok KL dulu pun balik kampung tak pernah nak berangan naik flight. Naik bas je selalu.  Pastu macam yelah orang dok pesan nak book, jangan klik ambil insurans, tak payah pilih seat bagai nanti tambah harga mahal. Lagilah ku tak mimpi untuk flight bagai. Dalam kepala kite, ala susah kot, mana nak tau tetiba ter-click ambil insurans ke apa cemana. 1st time nak beli tiket flight, siap pergi tanya PSH kat ofis ni mintak ajar step by step macam mana nak book tiket flight sebab takut ter-click yang tak perlu. Masa tu beli direct dari firefly je sebab dah setuju sangat dengan harga dia. kat Airpaz pun harga sama. Apa airpaz ni? Airpaz ni macam trivago, agoda versi flight ticket. Kalau kat trivago, agoda tu dok compare harga hotel murah, kat airpaz ni compare harga tiket flight murah la. Pastu abah cakap November nanti nak pergi KL lagi, sepupu kite nak kahwin. Mulanya di

Pengendalian Solid Food Aisyah ke taska

Assalamualaikum... Cara pengendalian solid food anak ke taska adalah sama je dengan cara mengendalikan susu ibu ke taska. Dahulu zaman Thaqif memasak bubur nasi tu hazabb sikit- lama nak menunggu nasi hancur, pernah la terhangus. Masa tu memang bubur pun masak banyak-banyak frozen. Pastu kadang-kadang tang bubur jadi ala span, tak lalu nak bagi anak buang gitu jelah. Itu zaman anak satu yang serba ntah pape. Itu takut, ini salah. Serba tak kena katanya, biasalah baru cari pengalaman jadi ibu. Alhamdulillah untuk Aisyah ni lebih confident. Lepas tu tahu pulak cemana cara mudah dan cepat nak masak bubur. Terus hari-hari makan bubur pun takpe nakk. Bubur Aisyah dimasak setiap hari atau selang sehari kalau abangnya tak mengaruk nak makan/ bekal bubur jugak. Balik kerja memang selalu setel simpan susu, keluarkan susu untuk esoknya, masak bubur, keluarkan baju kotor dan kemas beg taska sebelum duduk melayan anak-anak nak menyusu etc. Selepas anak-anak tidur baru

BOOKING FLIGHT DENGAN AIRPAZ...

Assalamualaikum Since ramai sangat bertanya pada kite pasal booking flight di Airpaz sejak post kite berkenaan Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz . Jadi marilah kite guide sikit cara book flight dengan airpaz. 1. Masuk website airpaz.com 2. Pilih tarikh perjalanan (jangan lupa tick kotak rounf trip/ one way). Automatik keluar harga paling murah (direct flight) pada setiap hari. Kalau plan pergi bercuti, boleh pilih harga paling murah terus dah. 3. Dah set tarikh untuk pergi-balik. Contoh yang kite amek ialah round trip: depart -5 Mac 2016 , Return - 8 Mac 2016. Trip Kota Bharu -kota Kinabalu. (KB-KK) untuk 2 adult, 1 infant. Contoh semata-mata ye. I'olls tengah sarat mengandung, jangan buat pasal nak bercuti lagi dah tak pasal IC Sabah plak anakku. Akan keluar paparan macam kat bawah ni. Harga paling murah paling atas. Di serta info syarikat penerbangan (air asia, malindo, MAS, firefly etc), nombor flight, tempoh perjalanan, direct flight-one stop-