Skip to main content

Jatuh Cinta dengan Precious by RCW

Assalamualaikum...

Sebenarnya dah lama dengar pasal perfume che ta bila kawan-kawan kat group bercerita tentang perfume laku keras ni sampai nak beli kena booking kat agen berminggu ke bulan baru dapat.
Tapi since kite bukanlah peminat tegar perfume mahupun che ta maka buat tak pedulik jelah.

22 September 2015.

Akak kat ofis ajak teman dia cuci mata cari tudung kat bazaar tok guru, tapi kite hasut dia pergi Grand Festival 2.0 kat Hotel Perdana sebab kite suka festival camgitu, ada macam-macam, makanan pun ado.

Maka berjalan kaki la kami ke sana.
Pusing 2x dalam dewan tu pun tak puas.
Masa nak keluar tu dan-dan perasan perfume che ta. 
Promoter tu pun laju la promote kat kami. Spray tester kat tangan kite.
Try bau.
 Hmm biasa ja bau ni. Femes dah kenapa... sebab che ta kot.

Itulah dont judge the book by it cover. Sekali keluar dewan dok pusing area makanan plak. Perfume makin semerbak bau sedap plak. Makin lama makin wangi. Memikat sungguh baunya.
Cakap kat akak ofis tu. 
Terus dia ajak kite pergi beli.
Dia pun sekali beli sama.

Dok berjalan nak balik ofis, angin sepoi-sepoi. Perfume tu makin memikat. Serius. Tak menyesal la beli.

RM29.90, EDP kot. Halal dan boleh bawak solat plak. Bau memang sampai petang dan sedap plak bau dia. 
Best giler. Memang jatuh cinta dah dengan precious by RCW ni.

 Recommended okay!

Beli apa lagi?
Banyak yang berkenan kalau ikot nafsu. Tapi tahan jelah sebab musim nak kena servis kereta dan musim nak raya. Nak pakai duittt oiiit.

Just buy some pins. 4 - RM10

And the lasagna for lunch.




Comments

  1. I is pun dah mula macam tertarik-tarik dah pada Precious tuh....

    ReplyDelete
  2. Salam perkenalan,

    Nak kena try precious tu...eh pin pun comel2 jugak! :) tergoda saya,,, hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenalan.kite dah lama follow n baca blog awak tapi jarang tinggal komen.
      nti abes pantang boleh jalan2 shopping ye...

      Delete
  3. dok cari jugakk !

    tapi, tak jumpa.. katanya wangi sangat...

    nak jugak jadi a part of orang wangi... huk2

    ReplyDelete
    Replies
    1. wangiii...best sangat okey. try sekali pasti jatuh chenta...

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Assalamualaikum... Dulu jakun je bab book tiket flight ni. Tak reti nak beli pun. Zaman dok ulang alik masa dok KL dulu pun balik kampung tak pernah nak berangan naik flight. Naik bas je selalu.  Pastu macam yelah orang dok pesan nak book, jangan klik ambil insurans, tak payah pilih seat bagai nanti tambah harga mahal. Lagilah ku tak mimpi untuk flight bagai. Dalam kepala kite, ala susah kot, mana nak tau tetiba ter-click ambil insurans ke apa cemana. 1st time nak beli tiket flight, siap pergi tanya PSH kat ofis ni mintak ajar step by step macam mana nak book tiket flight sebab takut ter-click yang tak perlu. Masa tu beli direct dari firefly je sebab dah setuju sangat dengan harga dia. kat Airpaz pun harga sama. Apa airpaz ni? Airpaz ni macam trivago, agoda versi flight ticket. Kalau kat trivago, agoda tu dok compare harga hotel murah, kat airpaz ni compare harga tiket flight murah la. Pastu abah cakap November nanti nak pergi KL lagi, sepupu kite nak kahwin. Mulanya di

Pengendalian Solid Food Aisyah ke taska

Assalamualaikum... Cara pengendalian solid food anak ke taska adalah sama je dengan cara mengendalikan susu ibu ke taska. Dahulu zaman Thaqif memasak bubur nasi tu hazabb sikit- lama nak menunggu nasi hancur, pernah la terhangus. Masa tu memang bubur pun masak banyak-banyak frozen. Pastu kadang-kadang tang bubur jadi ala span, tak lalu nak bagi anak buang gitu jelah. Itu zaman anak satu yang serba ntah pape. Itu takut, ini salah. Serba tak kena katanya, biasalah baru cari pengalaman jadi ibu. Alhamdulillah untuk Aisyah ni lebih confident. Lepas tu tahu pulak cemana cara mudah dan cepat nak masak bubur. Terus hari-hari makan bubur pun takpe nakk. Bubur Aisyah dimasak setiap hari atau selang sehari kalau abangnya tak mengaruk nak makan/ bekal bubur jugak. Balik kerja memang selalu setel simpan susu, keluarkan susu untuk esoknya, masak bubur, keluarkan baju kotor dan kemas beg taska sebelum duduk melayan anak-anak nak menyusu etc. Selepas anak-anak tidur baru

BOOKING FLIGHT DENGAN AIRPAZ...

Assalamualaikum Since ramai sangat bertanya pada kite pasal booking flight di Airpaz sejak post kite berkenaan Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz . Jadi marilah kite guide sikit cara book flight dengan airpaz. 1. Masuk website airpaz.com 2. Pilih tarikh perjalanan (jangan lupa tick kotak rounf trip/ one way). Automatik keluar harga paling murah (direct flight) pada setiap hari. Kalau plan pergi bercuti, boleh pilih harga paling murah terus dah. 3. Dah set tarikh untuk pergi-balik. Contoh yang kite amek ialah round trip: depart -5 Mac 2016 , Return - 8 Mac 2016. Trip Kota Bharu -kota Kinabalu. (KB-KK) untuk 2 adult, 1 infant. Contoh semata-mata ye. I'olls tengah sarat mengandung, jangan buat pasal nak bercuti lagi dah tak pasal IC Sabah plak anakku. Akan keluar paparan macam kat bawah ni. Harga paling murah paling atas. Di serta info syarikat penerbangan (air asia, malindo, MAS, firefly etc), nombor flight, tempoh perjalanan, direct flight-one stop-