Followers

Wednesday, 21 October 2015

Minggu Klinik...

Assalamualaikum...

Mengandung. Bukak buku PINK.
Hat paling malas ialah pergi klinik la. 
 Boring mengadap nurse sokmo.

Last monday, jumpa doktor scan, ambil darah sekalian. 9am camtu dah setel dah.
Tapi alang-alang terus pergi jumpa doktor gigi.
Nak jumpa doktor gigi yang azab sikit menunggu. Kol 11 jugak baru setel sebab ramai orang sangat. 
Separuh hari habiskan waktu di KK sahaja. 
Takpelah sebab malas nak ulang 2-3 kali pergi KK. Lama menunggu.

Balik rumah. Belek-belek buku PINK.
Next TCA KD 21/10/2015. 
In the same week. Why?why?why?
Emosi sebentar. Kelmarin baru jumpa doktor. Hari ni nak kena jumpa nurse lagi.
Semua gara-gara hari tu HB rendah. Bacaan 10.4 camtu je.
 Kena TCA 2 minggu sekali.
Pfff... Bosan.

Kalau TCA setiap kali boleh scan tengok baby takpe juga. Ini just regular check-up. Lemah kaki nak mengadap misi.

Tapi terpaksa rela. Hadapkan juga diri kat KD itu.
Do all check-up.
HB terus menuju puncak 13.6. 
Hikhiks.
Rahsianya. Makan epal hijau je sokmo. Pagi tadi pun sebelum pergi klinik dok rebut makan epal hijau dengan Thaqif jelah.
Suka.
Senyum lebar. Lepas ni TCA kembali ke sebulan sekali. Yeay.

Pasni epal hijau jadi bestfriend la.
Dah tahu rahsia HB cepat naik. Pasni set shaklee ke ubat klinik ke selamat jadi pekasam pulok dah la...
I dont know why, mengandung je terus lemah lutut nak telan ubat. Haish!

8 comments:

  1. Wowww hb low amal mkn epal hijau terus okey ye bagus lah...

    ReplyDelete
  2. tahniah...baru tahu aimi pregnant...ooo hb low makan epal hijau ye, info yg bagus tq share

    ReplyDelete
  3. Kalau kena menunggu lama memang penat rasa

    ReplyDelete
  4. Hahaha betul la wehhhhh penatttt oiiii kena p klinik.....kalo scan every check up tak pe gak....hihihi

    ReplyDelete
  5. dari awal2 pregnant kena chekcup 2mggu sekali sbb hb bawah 11.. wahh makan epal hijau leh tambah darah ye.. ok2 nak p makan cepat! minggu depan amik darah HB lagi.. harap2 naik xde la checkup 2mggu lagi dah

    ReplyDelete
  6. Xpelah...skali skala je kan ngadap nurse..hehe...bgusnyer epal hijau...br tau juga..

    ReplyDelete
  7. serius baru tahu epal hijau blh naikkan hb
    nice sharing
    nway tahniah aimi
    take care ye..
    thaqif nk jadi abg long dah ye :)

    ReplyDelete