Skip to main content

Minggu Klinik...

Assalamualaikum...

Mengandung. Bukak buku PINK.
Hat paling malas ialah pergi klinik la. 
 Boring mengadap nurse sokmo.

Last monday, jumpa doktor scan, ambil darah sekalian. 9am camtu dah setel dah.
Tapi alang-alang terus pergi jumpa doktor gigi.
Nak jumpa doktor gigi yang azab sikit menunggu. Kol 11 jugak baru setel sebab ramai orang sangat. 
Separuh hari habiskan waktu di KK sahaja. 
Takpelah sebab malas nak ulang 2-3 kali pergi KK. Lama menunggu.

Balik rumah. Belek-belek buku PINK.
Next TCA KD 21/10/2015. 
In the same week. Why?why?why?
Emosi sebentar. Kelmarin baru jumpa doktor. Hari ni nak kena jumpa nurse lagi.
Semua gara-gara hari tu HB rendah. Bacaan 10.4 camtu je.
 Kena TCA 2 minggu sekali.
Pfff... Bosan.

Kalau TCA setiap kali boleh scan tengok baby takpe juga. Ini just regular check-up. Lemah kaki nak mengadap misi.

Tapi terpaksa rela. Hadapkan juga diri kat KD itu.
Do all check-up.
HB terus menuju puncak 13.6. 
Hikhiks.
Rahsianya. Makan epal hijau je sokmo. Pagi tadi pun sebelum pergi klinik dok rebut makan epal hijau dengan Thaqif jelah.
Suka.
Senyum lebar. Lepas ni TCA kembali ke sebulan sekali. Yeay.

Pasni epal hijau jadi bestfriend la.
Dah tahu rahsia HB cepat naik. Pasni set shaklee ke ubat klinik ke selamat jadi pekasam pulok dah la...
I dont know why, mengandung je terus lemah lutut nak telan ubat. Haish!

Comments

  1. Wowww hb low amal mkn epal hijau terus okey ye bagus lah...

    ReplyDelete
  2. tahniah...baru tahu aimi pregnant...ooo hb low makan epal hijau ye, info yg bagus tq share

    ReplyDelete
  3. Kalau kena menunggu lama memang penat rasa

    ReplyDelete
  4. Hahaha betul la wehhhhh penatttt oiiii kena p klinik.....kalo scan every check up tak pe gak....hihihi

    ReplyDelete
  5. dari awal2 pregnant kena chekcup 2mggu sekali sbb hb bawah 11.. wahh makan epal hijau leh tambah darah ye.. ok2 nak p makan cepat! minggu depan amik darah HB lagi.. harap2 naik xde la checkup 2mggu lagi dah

    ReplyDelete
  6. Xpelah...skali skala je kan ngadap nurse..hehe...bgusnyer epal hijau...br tau juga..

    ReplyDelete
  7. serius baru tahu epal hijau blh naikkan hb
    nice sharing
    nway tahniah aimi
    take care ye..
    thaqif nk jadi abg long dah ye :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Assalamualaikum... Dulu jakun je bab book tiket flight ni. Tak reti nak beli pun. Zaman dok ulang alik masa dok KL dulu pun balik kampung tak pernah nak berangan naik flight. Naik bas je selalu.  Pastu macam yelah orang dok pesan nak book, jangan klik ambil insurans, tak payah pilih seat bagai nanti tambah harga mahal. Lagilah ku tak mimpi untuk flight bagai. Dalam kepala kite, ala susah kot, mana nak tau tetiba ter-click ambil insurans ke apa cemana. 1st time nak beli tiket flight, siap pergi tanya PSH kat ofis ni mintak ajar step by step macam mana nak book tiket flight sebab takut ter-click yang tak perlu. Masa tu beli direct dari firefly je sebab dah setuju sangat dengan harga dia. kat Airpaz pun harga sama. Apa airpaz ni? Airpaz ni macam trivago, agoda versi flight ticket. Kalau kat trivago, agoda tu dok compare harga hotel murah, kat airpaz ni compare harga tiket flight murah la. Pastu abah cakap November nanti nak pergi KL lagi, sepupu kite nak kahwin. Mulanya di

Pengendalian Solid Food Aisyah ke taska

Assalamualaikum... Cara pengendalian solid food anak ke taska adalah sama je dengan cara mengendalikan susu ibu ke taska. Dahulu zaman Thaqif memasak bubur nasi tu hazabb sikit- lama nak menunggu nasi hancur, pernah la terhangus. Masa tu memang bubur pun masak banyak-banyak frozen. Pastu kadang-kadang tang bubur jadi ala span, tak lalu nak bagi anak buang gitu jelah. Itu zaman anak satu yang serba ntah pape. Itu takut, ini salah. Serba tak kena katanya, biasalah baru cari pengalaman jadi ibu. Alhamdulillah untuk Aisyah ni lebih confident. Lepas tu tahu pulak cemana cara mudah dan cepat nak masak bubur. Terus hari-hari makan bubur pun takpe nakk. Bubur Aisyah dimasak setiap hari atau selang sehari kalau abangnya tak mengaruk nak makan/ bekal bubur jugak. Balik kerja memang selalu setel simpan susu, keluarkan susu untuk esoknya, masak bubur, keluarkan baju kotor dan kemas beg taska sebelum duduk melayan anak-anak nak menyusu etc. Selepas anak-anak tidur baru

BOOKING FLIGHT DENGAN AIRPAZ...

Assalamualaikum Since ramai sangat bertanya pada kite pasal booking flight di Airpaz sejak post kite berkenaan Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz . Jadi marilah kite guide sikit cara book flight dengan airpaz. 1. Masuk website airpaz.com 2. Pilih tarikh perjalanan (jangan lupa tick kotak rounf trip/ one way). Automatik keluar harga paling murah (direct flight) pada setiap hari. Kalau plan pergi bercuti, boleh pilih harga paling murah terus dah. 3. Dah set tarikh untuk pergi-balik. Contoh yang kite amek ialah round trip: depart -5 Mac 2016 , Return - 8 Mac 2016. Trip Kota Bharu -kota Kinabalu. (KB-KK) untuk 2 adult, 1 infant. Contoh semata-mata ye. I'olls tengah sarat mengandung, jangan buat pasal nak bercuti lagi dah tak pasal IC Sabah plak anakku. Akan keluar paparan macam kat bawah ni. Harga paling murah paling atas. Di serta info syarikat penerbangan (air asia, malindo, MAS, firefly etc), nombor flight, tempoh perjalanan, direct flight-one stop-