Skip to main content

PERSONAL SHOPPER?

Assalamualaikum...

Since amek kereta ni, memang taklah nak shopping selalu-selalu dah.
Masalahnya kite plak memang kaki shopping. Gigil jugak kalau tak shopping sehari.

Nak jadi cerita...
Lately makin kerap plak kawan-kawan ofis mahupun kakak minta tolong belikan barang online kan.
Macam seronok jugak kite membantu, memenuhi pesanan mereka. Melayan nak itu ini. Pastu order. Nanti sampai barang kat tangan mereka dan mereka suka plak. Happy berganda.
Beli secara online biasalah di website kegemaran lazada dan 11street. Tapi now memang addict dengan 11street la. Memang murah lain macam dan kupon setiap hari. I loike!

Tak cukup dengan online. Offline pun boleh. Cod atas meja kerja masing-masing terus.
Trip ke KL aritu pun sempat le belikan gula-gula sticky pesanan kawan ofis.
Sampai sesat-sesat mencari KLCC dan kedai sticky tu.
Alhamdulillah jumpa juga kedai sticky tu.


Dan trip yang kurang aman, deru-deru whatsapp masuk tanya pasal songket sarawak. Tapi dah berjalan nan hado reply whatsapp. Malam nak tido baru reply. Kihkihkih... Terharu i'olls. Baru tahu rasa aura orang meniaga.
Untuk songket sarawak, 2x dah trip order tapi sehelai je yang kite punya dan selamat hantar jahit. Insya-Allah trip ketiga on the way nak order.  Masa order selalu order lebih untuk diri sendiri. Bila sampai, kawan-kawan dok berkenan, terus tak sampai hati diorang hampa. Bagilah kat diorang beli.
Kite takpe. Kawan-kawan happy kite pun tumpang happy...


Personal shopper tanpa upah je pun. Seronok-seronok bergembira kongsi benda menarik dan murah untuk keuntungan bersama-sama.
 Sharing is caring.

Ada jugak yang dok tanya mana kite membeli diapers murah etc mintak order sekali.
Dengan senang hati kite membantu jugak.
Sebab diapers murah itu memang salah satu produk wajib beli. Hari-hari semak harganya.Terutama untuk drypers.

Baru-baru ni beli drypers dapat harga RM82, free postage. Memang berbaloi-baloi berbanding beli kat pasaraya mahupun direct penjual yang jual kat FB tu. Dulu tengok kat penjual FB dok jual RM90 untuk 3pek. Sekarang dah naik harga jadi RM100. Nak-nak poslaju dok buat meroyan caj segala benda mahu lagi mahal caj. Adoiii...
Eh. Dah melalut kot lain.
Anyway, kalau korang tetiba eh. harga diapers arinie berapa? boleh dapat murah macam mana? boleh je tanya kite kat sini. Direct e-mel cikjelita899@gmail.com. Will share the info. Jangan plak harap hari-hari kite update kat blog. Memang tak sempat ye.



Comments

  1. br je beli pampers murah kat lazada..hehe

    ReplyDelete
  2. uish.. berbaloi-baloi..

    tak mau tengokk !! nanti terjebak.. huk2

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...jangan begitu marilah terjebak bersama-sama.

      Delete
  3. Cikkk jelitAaa kiteee pon nakkkk...hihihihi

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Assalamualaikum... Dulu jakun je bab book tiket flight ni. Tak reti nak beli pun. Zaman dok ulang alik masa dok KL dulu pun balik kampung tak pernah nak berangan naik flight. Naik bas je selalu.  Pastu macam yelah orang dok pesan nak book, jangan klik ambil insurans, tak payah pilih seat bagai nanti tambah harga mahal. Lagilah ku tak mimpi untuk flight bagai. Dalam kepala kite, ala susah kot, mana nak tau tetiba ter-click ambil insurans ke apa cemana. 1st time nak beli tiket flight, siap pergi tanya PSH kat ofis ni mintak ajar step by step macam mana nak book tiket flight sebab takut ter-click yang tak perlu. Masa tu beli direct dari firefly je sebab dah setuju sangat dengan harga dia. kat Airpaz pun harga sama. Apa airpaz ni? Airpaz ni macam trivago, agoda versi flight ticket. Kalau kat trivago, agoda tu dok compare harga hotel murah, kat airpaz ni compare harga tiket flight murah la. Pastu abah cakap November nanti nak pergi KL lagi, sepupu kite nak kahwin. Mulanya di

Pengendalian Solid Food Aisyah ke taska

Assalamualaikum... Cara pengendalian solid food anak ke taska adalah sama je dengan cara mengendalikan susu ibu ke taska. Dahulu zaman Thaqif memasak bubur nasi tu hazabb sikit- lama nak menunggu nasi hancur, pernah la terhangus. Masa tu memang bubur pun masak banyak-banyak frozen. Pastu kadang-kadang tang bubur jadi ala span, tak lalu nak bagi anak buang gitu jelah. Itu zaman anak satu yang serba ntah pape. Itu takut, ini salah. Serba tak kena katanya, biasalah baru cari pengalaman jadi ibu. Alhamdulillah untuk Aisyah ni lebih confident. Lepas tu tahu pulak cemana cara mudah dan cepat nak masak bubur. Terus hari-hari makan bubur pun takpe nakk. Bubur Aisyah dimasak setiap hari atau selang sehari kalau abangnya tak mengaruk nak makan/ bekal bubur jugak. Balik kerja memang selalu setel simpan susu, keluarkan susu untuk esoknya, masak bubur, keluarkan baju kotor dan kemas beg taska sebelum duduk melayan anak-anak nak menyusu etc. Selepas anak-anak tidur baru

BOOKING FLIGHT DENGAN AIRPAZ...

Assalamualaikum Since ramai sangat bertanya pada kite pasal booking flight di Airpaz sejak post kite berkenaan Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz . Jadi marilah kite guide sikit cara book flight dengan airpaz. 1. Masuk website airpaz.com 2. Pilih tarikh perjalanan (jangan lupa tick kotak rounf trip/ one way). Automatik keluar harga paling murah (direct flight) pada setiap hari. Kalau plan pergi bercuti, boleh pilih harga paling murah terus dah. 3. Dah set tarikh untuk pergi-balik. Contoh yang kite amek ialah round trip: depart -5 Mac 2016 , Return - 8 Mac 2016. Trip Kota Bharu -kota Kinabalu. (KB-KK) untuk 2 adult, 1 infant. Contoh semata-mata ye. I'olls tengah sarat mengandung, jangan buat pasal nak bercuti lagi dah tak pasal IC Sabah plak anakku. Akan keluar paparan macam kat bawah ni. Harga paling murah paling atas. Di serta info syarikat penerbangan (air asia, malindo, MAS, firefly etc), nombor flight, tempoh perjalanan, direct flight-one stop-