STRESS MENGANDUNG LAGI?

Assalamualaikum...

My previous entry kind of melodramatic.
More like dont want having another baby.

Sedih PJJ dengan husband.
Pastu semua orang kasi semangat.
TQ semua. Hargai sangat semua orang punya support.
XOXO. Big hug for everyone.

Stress ke mengandung lagi? 
Naaa... Mana ada. Hari tu terkejut sikit pastu banyak sangat fikir.
Biasalah hormon mengandung campur dengan emosi wanita. Tentulah perasaan air mata joo. 

We are happy to welcome our new little one.
Well...now listing the baby things.
Siap nak beli pampers buat stok siap-siap dah. Mujur husband tahan kite. Kihkihkih...
Anyway. Kite memang nak mengandung lagi. Target kite kan at least anak tiga sebelum umur 30. Muda-muda ni la nak beranak. Lepas 30 tu baru boleh berehat-rehat.
Pastu nanti anak besar ibu masih nampak muda remaja.

Alhamdulillah. Mengandung kali ni alahan biasa-biasa je tapi berbeza dari anak sulong.
Later story.
Thaqif. Nak dapat adik ni, merap lebih. Manja la sikit.
Lagipun sekarang train dia untuk untuk wean off, lagilah manja sikit.

Syukur tak susah untuk slowly wean off.
Cara kite wean off later cerita.
Erm. Memang boleh menyusukan walaupun mengandung tapi kite rasa better wean off awal-awal sebab kite rasa tak mampu untuk tendem nanti. Penatt oo... Dah le ibu kecik, kang lagi kecik pulak anak-anak pakat sedut abes segala lemak.

Okey, semalam-semalam menghabiskan hampir separuh hari di KK berjumpa doktor untuk scan dan doktor gigi untuk pemeriksaan gigi semasa mengandung.

Scan kali ni mesin dah baru. Takde dah scan nampak kelabu macam dulu.
Kali ni nampak jelas si kecil dalam perut ibu, kepala, jantung dan kaki yang sedang aktif bergerak-gerak.
Aduhai...
Tak sabar nak jumpa kamu.
Tak puas pun tengok scan tu. Doktor bagi tengok kejap je.
Tunggu papa balik, nanti ibu papa nak intai lagi awak buat apa kat dalam ye...
Papa teruja 14juta kali bila ibu whatsapp gambar, bagitau betapa aktif mengayuh kaki kat dalam.
Soalan papa : Dia tengah buat apa camtu?
Ibu: Kayu basikal kot takpun main lompat tali
Papa ni agak2 la. Macam ibu tengok 3d pulok cerita dia nampak segala benda kat dalam en.
Papa : Papa balik kita scan 3d ye.


Nah. Nak tunjuk jugak gambar scan si kecil kami.
Nampak tak?
Doakan anakda sihat sejahtera dan selamat dilahirkan serta membesar dengan penuh kasih sayang.
 Kira ikot period 11w 2d. Scan baby is estimated 11w1d.






Comments

  1. Replies
    1. terima kasih cik hani.kite doakan nanti ada rezeki cik hani pulak k.

      Delete
  2. samalah dgn anak sulung saya.. sejak saya pregnant anak ke-2 ni yg sulung tu makin manja..

    anyway, take care ya. semoga dipermudahkan segala urusan

    ReplyDelete
  3. Tahniah, semoga dipermudahkan segalanye ye..... Cikna lambat g kot nak merasa benda3 ni.....;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kite doakan cikna pun dapat merasa juga semua ni nnti

      Delete
  4. tahniah..tahniah.. xjauh la kite ye.. sy 13weeks 4days..

    ReplyDelete
  5. Tahniah dear, seronok lihat janin dalam rahim...syukur alhamdulilah

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah...Comelnya...Tengok baby dalam perut memang mengujakan..Tak kisahla berapa kali tengok..

    ReplyDelete
  7. bestnyer tengok gambar scan tu, betul tu tu selagi muda mengandunglah...akak dulu anak sulung lahir masa akak umur 31, umur 35 dah stop la..tak larat dah rasanya, cukuplah ada 3 orang...hehehe

    ReplyDelete
  8. Tahniah yer....kite scan doc tak bagi gambar...adeyhhhh

    ReplyDelete
  9. Comelnyer....tahniah tau...thaqif nk jadi abg dah.. take care ek..

    ReplyDelete
  10. Ya Allah bestnya..
    jaga diri ye..
    semoga dipermudahkan semuanya. aamiin

    ReplyDelete
  11. hai sis ^_^ terima kasih komen blog Mieza Suhaini. ni ada sedikit saguhati nak bagi sis. tapi ada syarat. kalau rajin jom join :)

    http://kanvasdakwat.blogspot.my/2015/10/yes-ini-lah-menu-hari-ahad.html

    ReplyDelete
  12. tahniahh siss.. jage ksihatann :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Butik Pengantin / Bridal di Kelantan

Pengalaman membeli di 11street.my