Followers

Sunday, 1 November 2015

DIY : IRON BOARD

Assalamualaikum...

Iron board kat rumah tu dah lama patah macam kat gambar bawah ni.

Mai sorang tanya kenapa patah? Sape buat?
Kecik hati i'olls sebab pakat tuduh anak bujang kite. Padahal bujang tu langsung tak minat pun main kat area iron board ni.
Pun tak dapat kesan la sape buat. Pakat tak mengaku. Rumah i'olls kan tempat persinggahan banyak orang. Kakak-kakak, anak-anak sedara semua. Pepaham la bukan boleh nak kontrol semua. Kalau pun anak sedara mai melepak kat rumah, i'olls pilih lepak dalam bilik je dengan anak sebab deme tengok kartun je. Kite malas nak ajar Thaqif menonton kartun sangat, even Thaqif pun kurang minat kecuali certain kartun je.

Till that day. Abah dah kesian sangat kot iron board tu patah, abah pun DIY kembali since kaki iron board tu pun kukuh elok.
Terus DIY balik iron board tu kasi cantik-cantik. 
Taraa...



 Kreatif tak abah?

Okay. Saja kasi idea untuk korang yang bermasalah sama.




2 comments:

  1. Kreatif..jimat duit la...

    Tu la kan. Kalau ada rosak je. Mesti org ingat anak buat rosak.

    ReplyDelete
  2. DIY memang kreatif & menjimatkan
    betul x? hehe

    http://kumbangmerahbintikhitam.blogspot.my/search/label/DIY

    ReplyDelete