#muhamadthaqifaiman : officially wean off 100%

Assalamualaikum...

Alhamdulillah...
Already wean off day and night. Nak tidur pun takde dah perlu diulit dengan susu ibu.
Fuhhh...
Finally.
Already day 6 breastfeed free.

Its starts when my husband coming home.
Yeah. To wean off need hard work guys.
Its mean including hear the kid cried loud. 
I am hurt. Miss B hurt.
its broken my heart everytime he cried for milk.
My husband get stress listen to his cried.
T__T

Stress. Kesian anak nangis. Kesian kat isteri yang menanggung pedih masa anak menyusu.

Terus kasi usul nak pergi jumpa bomoh-bidan seangkatan untuk kasi berubat berenti menyusu.
Siap cerita kat mak mertua kite. Siap dah set appoiment untuk itu.
Hati ibu berat sangat. Kenapa perlu cerai susu anak secara paksa. Sapu segala benda kat situ untuk tak nak bagi anak menyusu.
Tipikal ibu seperti biasa.
Bertegas jelah dengan husband tak nak pergi. Thaqif will be fine.
Sesambil cakap, 'lada pun anak kunyah memain, nak sapu-sapu apa-apa memang dia telan je kot'.
Dalam hati, tak putus doa anak cecepat sesuaikan diri dengan tanpa susu ibu.
Dan alhamdulillah. Thaqif okey. 
Takde tips pun memang biarkan je Thaqif main penat-penat, pastu dia mengantuk datang cari ibu nak susu hulur je botol. Memang big no untuk susu ibu.
Pastu buat tak tahu jelah kalau dia mintak jugak, dan tepuk-tepuk manja gitu jelah kasi tidur.
Sedar-sedar dia dah terlena.
Penat sangat memang takde tenaga dah nak meragam kot.
Terus tidur.
Ini contoh gaya budak penat main.
Pastu tertido sambil berdiri tongkat dagu kat seat kereta.

Comments

  1. Azwa wean off sendiri je...t cij mah story pulak..

    ReplyDelete
  2. Seronok dgr cerita sis .. sis msh bf ank .. tabik spring dgn sis ..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Butik Pengantin / Bridal di Kelantan

Pengalaman membeli di 11street.my