Skip to main content

Dari Zalora Untuk Kakak

Assalamualaikum...

Hari tu kan kite dapat kolobrasi dengan zalora, dapat baucer RM100.

Dah kata kelabu mata nak beli apa. Malas nak membelek website zalora itu.
Memula suruh husband la kalau nak shopping apa-apa kat situ.
Husband pun stress... Sep-sep bundle otai mana la minat beli online. 
Hmm...

Stress juga sebab baucer habis 31 Disember 2015.

Lastly. 
Kebetulan kakak no 4 balik hari tu. Soon birthday dia 29 Disember ni jugak.
Fine.
Suruh dia jelah shopping apa dia nak.
Memula dia cerewet jugak. Ala, tak minat tak ley test kasut tu dulu, tak puas hati shopping online.

Semalam tetiba whatsapp tanya kite eh, design kasut mana lawa kat zalora ni.
hehehe...

Pilih, pilih, decide.
Here we are...
Dari zalora untuk kakak...


Sister, walaupun kite jarang say hi di alam maya atau realiti serta jauh dari mata dan jarang spend time together. 
 You are still my true sister who are so helpful, kind and lovely.
I love you much.
Be happy sister on your birthday.
Wish you will enjoy the gift anyway.

Comments

  1. Wah, cantiknya kasut tu. Happy birthday utk kakak aimi. Untung dpt beli guna voucher..

    ReplyDelete
  2. dah lame xmenyoping online...zalora xpe boleh tukar kalau xmuat..hihi

    ReplyDelete
  3. wah bestnya dapat voucher beli kasut, seronokkan dapat hadiahkan sesuatu utk orang tersayang

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Assalamualaikum... Dulu jakun je bab book tiket flight ni. Tak reti nak beli pun. Zaman dok ulang alik masa dok KL dulu pun balik kampung tak pernah nak berangan naik flight. Naik bas je selalu.  Pastu macam yelah orang dok pesan nak book, jangan klik ambil insurans, tak payah pilih seat bagai nanti tambah harga mahal. Lagilah ku tak mimpi untuk flight bagai. Dalam kepala kite, ala susah kot, mana nak tau tetiba ter-click ambil insurans ke apa cemana. 1st time nak beli tiket flight, siap pergi tanya PSH kat ofis ni mintak ajar step by step macam mana nak book tiket flight sebab takut ter-click yang tak perlu. Masa tu beli direct dari firefly je sebab dah setuju sangat dengan harga dia. kat Airpaz pun harga sama. Apa airpaz ni? Airpaz ni macam trivago, agoda versi flight ticket. Kalau kat trivago, agoda tu dok compare harga hotel murah, kat airpaz ni compare harga tiket flight murah la. Pastu abah cakap November nanti nak pergi KL lagi, sepupu kite nak kahwin. Mulanya di

Pengendalian Solid Food Aisyah ke taska

Assalamualaikum... Cara pengendalian solid food anak ke taska adalah sama je dengan cara mengendalikan susu ibu ke taska. Dahulu zaman Thaqif memasak bubur nasi tu hazabb sikit- lama nak menunggu nasi hancur, pernah la terhangus. Masa tu memang bubur pun masak banyak-banyak frozen. Pastu kadang-kadang tang bubur jadi ala span, tak lalu nak bagi anak buang gitu jelah. Itu zaman anak satu yang serba ntah pape. Itu takut, ini salah. Serba tak kena katanya, biasalah baru cari pengalaman jadi ibu. Alhamdulillah untuk Aisyah ni lebih confident. Lepas tu tahu pulak cemana cara mudah dan cepat nak masak bubur. Terus hari-hari makan bubur pun takpe nakk. Bubur Aisyah dimasak setiap hari atau selang sehari kalau abangnya tak mengaruk nak makan/ bekal bubur jugak. Balik kerja memang selalu setel simpan susu, keluarkan susu untuk esoknya, masak bubur, keluarkan baju kotor dan kemas beg taska sebelum duduk melayan anak-anak nak menyusu etc. Selepas anak-anak tidur baru

BOOKING FLIGHT DENGAN AIRPAZ...

Assalamualaikum Since ramai sangat bertanya pada kite pasal booking flight di Airpaz sejak post kite berkenaan Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz . Jadi marilah kite guide sikit cara book flight dengan airpaz. 1. Masuk website airpaz.com 2. Pilih tarikh perjalanan (jangan lupa tick kotak rounf trip/ one way). Automatik keluar harga paling murah (direct flight) pada setiap hari. Kalau plan pergi bercuti, boleh pilih harga paling murah terus dah. 3. Dah set tarikh untuk pergi-balik. Contoh yang kite amek ialah round trip: depart -5 Mac 2016 , Return - 8 Mac 2016. Trip Kota Bharu -kota Kinabalu. (KB-KK) untuk 2 adult, 1 infant. Contoh semata-mata ye. I'olls tengah sarat mengandung, jangan buat pasal nak bercuti lagi dah tak pasal IC Sabah plak anakku. Akan keluar paparan macam kat bawah ni. Harga paling murah paling atas. Di serta info syarikat penerbangan (air asia, malindo, MAS, firefly etc), nombor flight, tempoh perjalanan, direct flight-one stop-