#muhamadthaqifaiman : Mini Disney's Carnival @ GRV

Assalammualaikum...

Again. Grand Riverview Hotel.
(Sikit lagi kite nak suggest kat abang ipar kite beli saham hotel ni. Asal bawak anak-anak melepak main air je ke sini la)
Rezeki Thaqif dapat cik ngoh yang baik hati, asal nak pergi bermain air santai-santai terus call atok, call ibu suruh bawak Thaqif sama-sama.

30 Disember 2015.
Cik ngoh cuti uruskan sekolah anak-anak. Sekaligus check-in di Grand Riverview. Waktu bermain untuk kali terakhir sebelum cuti sekolah tamat katanya.

Hari-hari cik ngoh ingatkan ibu.
Pastu, on the day, cik ngoh check-in je terus whatsapp tanya mananya Thaqif.
Ibu kerja. Thaqif dengan atok la cik ngoh.

Atok amek ibu kat office barulah menuju ke GRV. Thaqif dok sedap tido dalam kete caj tenaga je masa dalam perjalanan tu.
Sampai GRV baru kejut bangun. Muka blurr je memula tu. Sekali bawak hadap kolam, nampak abang-abang sepupu terus gelak dan tak sabar nak terjun kolam.

Seronok mandi manda. wee... Thaqif dah pandai kontrol pelampung sendiri dah. Tolak kaki di dasar kolam terus berenang kontrol pelampung. Ibu dok luar kolam dok riau je setiap kali dia dok galak berenang tu tapi dia maintain ja.

Jenuh ajak naik ke darat. Takdenya dia mahu. Asal ibu panggil terus pergi berenang ke tengah kolam takut ibu amek dia. Padahal ibu risau dah tengok bibir dia dah biru. Cik ngoh dok panggil suruh bergambar dengan character disney pun dia tak peduli, yang penting berenang-berenang.

 Ni photogrid aktiviti berenang aritu. Saja nak bagitau. Dah lepas berenang dalam kolam, naik bilik nak suruh bilas badan, Thaqif sambung lagi berenang dalam air panas kat tub mandi siap dengan buih sabun. Amboii sangat.

Lepak dulu dalam bilik lepas mandi sambil tunggu magrib. Lalalalala...
Siap solat semua. Atok dah kekenyangan, malas dah nak makan. Ibu pun 40x fikir kalau cik ngoh ajak makan kat luar. Hyper benor anakda ni haaa... Ibu baru nak suap semulut dia dah menggelumpur turun kerusi. Acaner...
Maka redha. Ingat nak balik dah, penat seharian di pejabat, balik layan anak main air lagi kan.

Cik ngoh tak putus asa ajak jugak tunggu disney character parade kol8.45 tu.
Ibu layan jelah.

Sambil tunggu waktu parade. Jom jalan-jalan kat games area. Teruja dak Thaqif tunjuk gambar kereta dan lori besor.
Best gak games area ni, ada seksyen movies untuk yang nak layan disney's movies. Harga tiket kite tak tau sebab tak tengok pun.

Ni kat ginger bread house kot. Gambar pun gegor-gegor. Orang ramai, Thaqif lak kaki menyelit, nak amek gambar kena cepat-cepat jelah. Sat g hegeh-hegeh, anak pun hilang.

Castle, dan buzz lightier eh? Ntah ape ke namanya. Ni kira front entrance Disney's world la konon. Di sebalik castle tu la ada ginger bread house.

Dah bosan, lari-lari semua tempat, Thaqif cari lif. Selamat lif tutup, dia pun menyelit kat bawah koridor tepi lif. Boleh?

Dah parade nak mula. Sikit-sikit character dah mula keluar beratur untuk parade. Laju-laju la kami menyelit untuk bergambar sebelum parade kat tingkat 1.

Bersama hello kitty dan tigger. 
Dak Thaqif berminat sangat nak mengorek kepala hello kitty tu tau.

With the pooh bear

Bugs bunny in the house.
Dah itu je character yang Thaqif sempat bergambar. Mickey mouse, elsa, chipmunks, barney, panda, star wars etc tak sempat sebab diorang dah sibuk beratur untuk parade. Thaqif pun dah merengek turun dari dukung excited dengar muzik nak joget-joget.

Nasib baik oo pintas awal-awal character tu masa kat tingkat 1. Kalau tunggu kat ruang legar. Fuhh ramai giler umat manusia nak bergambar bagai.

Dah tepon atok siap nak balik kononnya. Eh nampak plak si motor bomba. Jom la bergambar dulu sekeping dua.


Masuk je kereta pekena susu terus tidur sampai rumah. Sampai pagi esoknya.

TQ cik ngoh sudi ajak Thaqif join sama, jadi photographer Thaqif semua.





Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Butik Pengantin / Bridal di Kelantan

Pengalaman membeli di 11street.my