Kuala Kangsar With Loves : Perusahaan Labu Sayong

Assalamualaikum...

5 Februari 2016.
Berangkat ke kuala kangsar bersama suami, anak, abah, mak muda dan kedua mertua, kakak sekeluarga anak-anak saudara. 
Pergi atas dasar nak turut memeriahkan majlis berkhatan dua orang anak saudara kite di rumah ayah angkat kepada abang ipar kite kat Kg Beluru, Kuala Kangsar.

Kakak sewa homestay atas rumah kedai, 5 bilik, 3 bilik air di kampung Jamuan. Tak silap namanya, D'Jamuan Homestay. Puas hatilah. Anak-anak seronok dok situ.

Kami sampai pun dah petang. Lepas makan semua, rehat-rehat jelah kat homestay. Malam tu, geng lelaki pergi tahlil dahulu kat tempat majlis. Geng perempuan dan anak-anak berehat je kat rumah. Thaqif Aiman awal-awal dah ditewaskan. hehehe...

6 Februari 2016.

Pagi-pagi bangun, lepak minum-minum kopi bekalan dari rumah pergi tempat majlis sekejap. Ada marhaban, berendoi untuk baby tuan rumah yang turut join ventures buat Aqiqah. 
Sekejap je join marhaban bagai tu, terus mintak diri nak melawat bandar Kuala Kangsar dan tempat buat sayong.


Demo deko labu sayong

khusyuk dok tengok, teruja dan jakun kejap.

Giliran anak-anak pulak mencuba untuk deko labu sayong.


Seronok jugak buat lawatan kat tempat camgini. Emak-emak boleh shopping, anak-anak boleh belajar. kekeke... Tapi kite tak shopping pun, tak termasuk dalam bajet perjalanan. Cuci mata cukuplah.

To the end, Thaqif n papa. Thaqif dah ngantuk, bila nak balik ni!

Lepas lepak di perusahaan sayong terus ke bandar Kuala Kangsar di tepian sungai nun.
Kebetulan ada pasar tani sempena CNY.
Cuci mata je.

Best jugak kuala kangsar ni untuk bercuti. Disamping cuci mata, boleh belajar benda baru, pastu kalau nak trill sikit, keluar bajet untuk bawak anak-anak naik bot pusing sungai. Baru RM8,dewasa, dan RM5, kanak-kanak untuk 20minit perjalanan. Okey la tu. Thaqif dok tengok bot tu nak naik jelah tapi masa mencemburui kami, tak dapat la nak naik.
Insya-Allah will repeat to Kuala Kangsar bila Thaqif dan adik besar sikit. Biar mereka plak rasa buat labu sayong dan naik bot mungkin.


Comments

  1. Pernah pergi tempat ni dulu. Tp tak cuba buat labu sayung. Cuma beli jer. Seronok kalo dapat cuba buat sendiri.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Butik Pengantin / Bridal di Kelantan

Pengalaman 1st time beli tanah lot banglo. Part 1