Skip to main content

Popia Bersalut Madu Nestum Kudapan Waktu Senggang

Assalamualaikum...

Masuk kerja minggu lepas CNY ni lenggang je dari kerja. 
Takde BHT bertimbun, permohonan bertangguh ke apa. Tak banyak problem sangat nak setel.
Takde, takde keje pun arinie pepagi hari mai setel laporan siap, filing terus goyang kaki. 12pm tetiba timbunan kad A&E dan BHT penuh atas meja. Ada kot 20+.
Tetiba tak 3pm lagi dah setel semua tu. Adeh.

Alhamdulillah, hari ni Allah permudahkan kerja kite.

Best jer kerja dah setel.
Boleh merayau-rayau online.blogwalking. kekeke... 
Rindu kot nak blogwalking macam dahulu kala. 
Sejak masuk seksyen baru boleh kira je berapa hari yang goyang kaki, waktu lunch boleh belek FB sebab selalunya kite letak kerja didepan.Hari-hari target nak setel kerja banyak mana etc.
Bos mai melawat kawasan pun mampu senyum jelah tengok kite. hahaha.
Janji kerja siap, semua okey je.

Yang lagi best, dok bersila depan PC, baca blog sambil mengunyah popia bersalut madu nestum yang dibeli dari rakan sekerja.

Sedap sangat, tak sedar tengok-tengok dah separuh botol.
Lagi terasa sedap sebab popia ni disalut madu sebelum di gaul nestum. 
Memang tak berenti makan. Rasa madu melekat-lekat je. Yums.

Ikotkan senang je nak buat popia ni. Husband pun ada la request buat tapi tak berkesempatan la. Harap-harap mood rajin datang cepatlah nanti boleh bekalkan husband bawak ke Johor barang sebalang dua.

Comments

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Assalamualaikum... Dulu jakun je bab book tiket flight ni. Tak reti nak beli pun. Zaman dok ulang alik masa dok KL dulu pun balik kampung tak pernah nak berangan naik flight. Naik bas je selalu.  Pastu macam yelah orang dok pesan nak book, jangan klik ambil insurans, tak payah pilih seat bagai nanti tambah harga mahal. Lagilah ku tak mimpi untuk flight bagai. Dalam kepala kite, ala susah kot, mana nak tau tetiba ter-click ambil insurans ke apa cemana. 1st time nak beli tiket flight, siap pergi tanya PSH kat ofis ni mintak ajar step by step macam mana nak book tiket flight sebab takut ter-click yang tak perlu. Masa tu beli direct dari firefly je sebab dah setuju sangat dengan harga dia. kat Airpaz pun harga sama. Apa airpaz ni? Airpaz ni macam trivago, agoda versi flight ticket. Kalau kat trivago, agoda tu dok compare harga hotel murah, kat airpaz ni compare harga tiket flight murah la. Pastu abah cakap November nanti nak pergi KL lagi, sepupu kite nak kahwin. Mulanya di

Pengendalian Solid Food Aisyah ke taska

Assalamualaikum... Cara pengendalian solid food anak ke taska adalah sama je dengan cara mengendalikan susu ibu ke taska. Dahulu zaman Thaqif memasak bubur nasi tu hazabb sikit- lama nak menunggu nasi hancur, pernah la terhangus. Masa tu memang bubur pun masak banyak-banyak frozen. Pastu kadang-kadang tang bubur jadi ala span, tak lalu nak bagi anak buang gitu jelah. Itu zaman anak satu yang serba ntah pape. Itu takut, ini salah. Serba tak kena katanya, biasalah baru cari pengalaman jadi ibu. Alhamdulillah untuk Aisyah ni lebih confident. Lepas tu tahu pulak cemana cara mudah dan cepat nak masak bubur. Terus hari-hari makan bubur pun takpe nakk. Bubur Aisyah dimasak setiap hari atau selang sehari kalau abangnya tak mengaruk nak makan/ bekal bubur jugak. Balik kerja memang selalu setel simpan susu, keluarkan susu untuk esoknya, masak bubur, keluarkan baju kotor dan kemas beg taska sebelum duduk melayan anak-anak nak menyusu etc. Selepas anak-anak tidur baru

BOOKING FLIGHT DENGAN AIRPAZ...

Assalamualaikum Since ramai sangat bertanya pada kite pasal booking flight di Airpaz sejak post kite berkenaan Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz . Jadi marilah kite guide sikit cara book flight dengan airpaz. 1. Masuk website airpaz.com 2. Pilih tarikh perjalanan (jangan lupa tick kotak rounf trip/ one way). Automatik keluar harga paling murah (direct flight) pada setiap hari. Kalau plan pergi bercuti, boleh pilih harga paling murah terus dah. 3. Dah set tarikh untuk pergi-balik. Contoh yang kite amek ialah round trip: depart -5 Mac 2016 , Return - 8 Mac 2016. Trip Kota Bharu -kota Kinabalu. (KB-KK) untuk 2 adult, 1 infant. Contoh semata-mata ye. I'olls tengah sarat mengandung, jangan buat pasal nak bercuti lagi dah tak pasal IC Sabah plak anakku. Akan keluar paparan macam kat bawah ni. Harga paling murah paling atas. Di serta info syarikat penerbangan (air asia, malindo, MAS, firefly etc), nombor flight, tempoh perjalanan, direct flight-one stop-