Skip to main content

Ibu & BaBY Things : Simply Online Shopping

Assalamualaikum...

Pheww...
Pejam celik pejam celik dah 36minggu sekarang. Hooyeh! 3 minggu lagi i'olls nak cuti dah. Goyang rocker anak pulak. Hahaha...

Nak masuk anak dua.
Walaupun suami kerap balik menjenguk isteri dan anak. Sungguh masa itu terhad. Ulang alik balik rumah mertua, spend time dengan anak, mak yang sibuk dengan kerja, kadang-kadang suami balik time bajet suntuk, kadang-kadang sakit situ, sini, banyak aktiviti lain. Macam-macam dugaan. 
Maka, asyik bertangguh je masa dan ruang untuk shopping barang ibu dan baby semasa berpantang nanti.
Lelama dah masuk 32 minggu pun satu hape tak shopping. Korang rasa?
Penyelesaiannya, online sahaja...

Kebetulan 11street hantar SMS remind credit dah nak expired. Cuci mata jelah kat 11street. Tengok banyak pulak SALE yang best-best barang ibu dan baby. Apa lagi, klik-klik masuk chart sahajalah. Kasi pantas dan tuntas punya kerja.

Beli apa?

Pureen Cotton Ball (100 balls x 2) RM7.60 x 2 = RM15.20 -untuk cuci montot baby cecomel tu guna air, i'olls versi kampung-kampung sikit lagi suka cara ni dan lebih terjamin bersih montot.
Pureen Baby Wipes (2 x 80s) RM 10.60 x 2 = RM21.20 - pun untuk cuci montot-montot, spare kalau keluar ke etc.
Pigeon Honeycomb Breast Pad 60pcs (Twin Pack) RM54.00 x 2 = RM108.00  -breastpad jenama kegemaran! Memang selesa abes!
Autumz  Chic 2 in 1 Cooler Bag Package (1 cooler bag + ice brick+ 4pcs bottle) RM47.00 -sajoo beli cooler bag baru. kasi semangat nak mengepam susu bila masuk kerja nanti. kekeke... Lagipun murah dah tu. Okey letew.
5 in 1 washable cloth aka sapu tangan RM12.50. -beli kengkonon banyak-banyak sapu tangan takpe senang nak lap-lap mulut anak bila jeluak ke apa. Tapi serius bila sampai barang ni, sungguh tak recommended la beli. Nipis dan kecik sangat. huhu...

 Postage RM 13.50

Total RM203.90


Tolak credit, kupon diskaun x2, kite bayar RM170+ je. Kekeke...
Husband tepuk tangan cakap pandai isteri dia shopping. Hahaha...
Banyaklah. Dah poket dia yang jimat...

Kalau pergi kedai mahu RM300 kot habis, tak termasuk singgah menyinggah makan etc.
 Ni pun masih tak cukup lagi seperti set mandian baby + disposable panties + nursing bra + minyak herbanika nonaroguy + uncang mandian ibu. Pun gamaknya beli online jugak je...

Bengkung moden ibu yang 3 in 1 kegemaran kite tu pun plan nak beli online. Sekali dok belek-belek kat 11street dapat dengan harga RM35 camtu include postage, terus order jelah.

Korang nak beli jugak sila la klik-klik gambar bengkung tu. Kite dah siap-siap boh link dia. Ihiks.
Pastu barang-barang yang kite beli tu pun kite dah link siap-siap. Klik-klik je hookey kalau berkenan nak shopping sama.
Sharing is caring.


Comments

  1. Meh2 beli sapu tgn bby ngan cik mah..alhamdulillah sngt selesa n lembut utk baby..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wuhuu...nti kite ngorder ye cik mah.skrg tgh tggu bajet gaji nanti.ihiks.

      Delete
  2. Assalamualaikum awak.. wahh bestnya shopping online.sheila banyam recycle barang adam je.. tinggal topup wipe tissue, newborn pampers, baju newborn. Hahaha tak sabar nak habis pantang. Mencabar betul anak dah 2. Tak cukup masa 24jam tu hikhikkk semoga dipermudahkan urusan bersalin awak ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam. lama sheila xde update blog.rindu nak baca.abang adam dah jadi abang long ye? bestnya...kite pun byk recycle je.tambah brg2 yg pakai buang camgini jelah.hehe...

      Delete
  3. seangkan dapat shopping online nih,

    ReplyDelete
  4. thanks .... kite pon tengah cari bengkung tu ....

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Assalamualaikum... Dulu jakun je bab book tiket flight ni. Tak reti nak beli pun. Zaman dok ulang alik masa dok KL dulu pun balik kampung tak pernah nak berangan naik flight. Naik bas je selalu.  Pastu macam yelah orang dok pesan nak book, jangan klik ambil insurans, tak payah pilih seat bagai nanti tambah harga mahal. Lagilah ku tak mimpi untuk flight bagai. Dalam kepala kite, ala susah kot, mana nak tau tetiba ter-click ambil insurans ke apa cemana. 1st time nak beli tiket flight, siap pergi tanya PSH kat ofis ni mintak ajar step by step macam mana nak book tiket flight sebab takut ter-click yang tak perlu. Masa tu beli direct dari firefly je sebab dah setuju sangat dengan harga dia. kat Airpaz pun harga sama. Apa airpaz ni? Airpaz ni macam trivago, agoda versi flight ticket. Kalau kat trivago, agoda tu dok compare harga hotel murah, kat airpaz ni compare harga tiket flight murah la. Pastu abah cakap November nanti nak pergi KL lagi, sepupu kite nak kahwin. Mulanya di

Pengendalian Solid Food Aisyah ke taska

Assalamualaikum... Cara pengendalian solid food anak ke taska adalah sama je dengan cara mengendalikan susu ibu ke taska. Dahulu zaman Thaqif memasak bubur nasi tu hazabb sikit- lama nak menunggu nasi hancur, pernah la terhangus. Masa tu memang bubur pun masak banyak-banyak frozen. Pastu kadang-kadang tang bubur jadi ala span, tak lalu nak bagi anak buang gitu jelah. Itu zaman anak satu yang serba ntah pape. Itu takut, ini salah. Serba tak kena katanya, biasalah baru cari pengalaman jadi ibu. Alhamdulillah untuk Aisyah ni lebih confident. Lepas tu tahu pulak cemana cara mudah dan cepat nak masak bubur. Terus hari-hari makan bubur pun takpe nakk. Bubur Aisyah dimasak setiap hari atau selang sehari kalau abangnya tak mengaruk nak makan/ bekal bubur jugak. Balik kerja memang selalu setel simpan susu, keluarkan susu untuk esoknya, masak bubur, keluarkan baju kotor dan kemas beg taska sebelum duduk melayan anak-anak nak menyusu etc. Selepas anak-anak tidur baru

BOOKING FLIGHT DENGAN AIRPAZ...

Assalamualaikum Since ramai sangat bertanya pada kite pasal booking flight di Airpaz sejak post kite berkenaan Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz . Jadi marilah kite guide sikit cara book flight dengan airpaz. 1. Masuk website airpaz.com 2. Pilih tarikh perjalanan (jangan lupa tick kotak rounf trip/ one way). Automatik keluar harga paling murah (direct flight) pada setiap hari. Kalau plan pergi bercuti, boleh pilih harga paling murah terus dah. 3. Dah set tarikh untuk pergi-balik. Contoh yang kite amek ialah round trip: depart -5 Mac 2016 , Return - 8 Mac 2016. Trip Kota Bharu -kota Kinabalu. (KB-KK) untuk 2 adult, 1 infant. Contoh semata-mata ye. I'olls tengah sarat mengandung, jangan buat pasal nak bercuti lagi dah tak pasal IC Sabah plak anakku. Akan keluar paparan macam kat bawah ni. Harga paling murah paling atas. Di serta info syarikat penerbangan (air asia, malindo, MAS, firefly etc), nombor flight, tempoh perjalanan, direct flight-one stop-