Ibu & BaBY Things : Simply Online Shopping

Assalamualaikum...

Pheww...
Pejam celik pejam celik dah 36minggu sekarang. Hooyeh! 3 minggu lagi i'olls nak cuti dah. Goyang rocker anak pulak. Hahaha...

Nak masuk anak dua.
Walaupun suami kerap balik menjenguk isteri dan anak. Sungguh masa itu terhad. Ulang alik balik rumah mertua, spend time dengan anak, mak yang sibuk dengan kerja, kadang-kadang suami balik time bajet suntuk, kadang-kadang sakit situ, sini, banyak aktiviti lain. Macam-macam dugaan. 
Maka, asyik bertangguh je masa dan ruang untuk shopping barang ibu dan baby semasa berpantang nanti.
Lelama dah masuk 32 minggu pun satu hape tak shopping. Korang rasa?
Penyelesaiannya, online sahaja...

Kebetulan 11street hantar SMS remind credit dah nak expired. Cuci mata jelah kat 11street. Tengok banyak pulak SALE yang best-best barang ibu dan baby. Apa lagi, klik-klik masuk chart sahajalah. Kasi pantas dan tuntas punya kerja.

Beli apa?

Pureen Cotton Ball (100 balls x 2) RM7.60 x 2 = RM15.20 -untuk cuci montot baby cecomel tu guna air, i'olls versi kampung-kampung sikit lagi suka cara ni dan lebih terjamin bersih montot.
Pureen Baby Wipes (2 x 80s) RM 10.60 x 2 = RM21.20 - pun untuk cuci montot-montot, spare kalau keluar ke etc.
Pigeon Honeycomb Breast Pad 60pcs (Twin Pack) RM54.00 x 2 = RM108.00  -breastpad jenama kegemaran! Memang selesa abes!
Autumz  Chic 2 in 1 Cooler Bag Package (1 cooler bag + ice brick+ 4pcs bottle) RM47.00 -sajoo beli cooler bag baru. kasi semangat nak mengepam susu bila masuk kerja nanti. kekeke... Lagipun murah dah tu. Okey letew.
5 in 1 washable cloth aka sapu tangan RM12.50. -beli kengkonon banyak-banyak sapu tangan takpe senang nak lap-lap mulut anak bila jeluak ke apa. Tapi serius bila sampai barang ni, sungguh tak recommended la beli. Nipis dan kecik sangat. huhu...

 Postage RM 13.50

Total RM203.90


Tolak credit, kupon diskaun x2, kite bayar RM170+ je. Kekeke...
Husband tepuk tangan cakap pandai isteri dia shopping. Hahaha...
Banyaklah. Dah poket dia yang jimat...

Kalau pergi kedai mahu RM300 kot habis, tak termasuk singgah menyinggah makan etc.
 Ni pun masih tak cukup lagi seperti set mandian baby + disposable panties + nursing bra + minyak herbanika nonaroguy + uncang mandian ibu. Pun gamaknya beli online jugak je...

Bengkung moden ibu yang 3 in 1 kegemaran kite tu pun plan nak beli online. Sekali dok belek-belek kat 11street dapat dengan harga RM35 camtu include postage, terus order jelah.

Korang nak beli jugak sila la klik-klik gambar bengkung tu. Kite dah siap-siap boh link dia. Ihiks.
Pastu barang-barang yang kite beli tu pun kite dah link siap-siap. Klik-klik je hookey kalau berkenan nak shopping sama.
Sharing is caring.


Comments

  1. Meh2 beli sapu tgn bby ngan cik mah..alhamdulillah sngt selesa n lembut utk baby..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wuhuu...nti kite ngorder ye cik mah.skrg tgh tggu bajet gaji nanti.ihiks.

      Delete
  2. Assalamualaikum awak.. wahh bestnya shopping online.sheila banyam recycle barang adam je.. tinggal topup wipe tissue, newborn pampers, baju newborn. Hahaha tak sabar nak habis pantang. Mencabar betul anak dah 2. Tak cukup masa 24jam tu hikhikkk semoga dipermudahkan urusan bersalin awak ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam. lama sheila xde update blog.rindu nak baca.abang adam dah jadi abang long ye? bestnya...kite pun byk recycle je.tambah brg2 yg pakai buang camgini jelah.hehe...

      Delete
  3. seangkan dapat shopping online nih,

    ReplyDelete
  4. thanks .... kite pon tengah cari bengkung tu ....

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Butik Pengantin / Bridal di Kelantan

Pengalaman membeli di 11street.my