Skip to main content

Ada ni, tengah jaga anak dua.

Assalamualaikum...

 Sekian lama menghilang. 
Alhamdulillah, kita dah pun selamat bersalinkan anak yang kedua pada 8 Mei 2016 yang lalu.
Alhamdulillah baby girl pulak kali ni. Nanti kita cerita jakun seorang ibu menjaga anak perempuan.
Sekarang, kita berhuhuhu dahulu sebab ibu anak dua sungguh tak menang tangan dan tak boleh fokus nak mengarang.

Motif sebenar ialah rindu sangat nak update blog cerita macam-macam. Entri false contraction, dan 2nd birthday Muhamad Thaqif Aiman pun tertunggak, belum lagi mengarang pengalaman bersalin, reaksi thaqif bila ada adik etc.
Usahkan nak update, blogwalking pun sejak bersalin ni slow aje...Tapi dalam kepala apa la khabar kawan-kawan blog yang seangkatan nak bersalin tahun ni, yang dah bersalin apa plak cerita dengan anak-anak. Yang rajin drop komen, kita rajin mengomen pu9n tak kurang kita pikir jugak tau. 
Gitu...penyayang dan kepoh tak i'olls?
Hek...
So, korang janganlah lupakan kita tau!
Tunggu update dari kita lepas ni.

Since nak raya, 
Selamat Hari Raya!
Maaf zahir batin...



Comments

  1. Selamat berpantang sis .. harap raya ni sis dpt melaram paki baju raya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih.raya mesti boleh melaram pakai baju raya dah,yang tak syok makan je kena pantang lagi sebab baby menyusu.

      Delete
  2. Alhamdulillah tahniah aimi. Bestnya dah dapat sepasang =). Selamat berpantang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih.Alhamdulillah rezeki dari Allah

      Delete
  3. Assalamualaikum awak..taniah ye..bestnya dah sepasang dah. Hehehe

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah...tahniah aimi

    ReplyDelete
  5. Best dah dpt bby sepasang...xsbr nk bc pengalaman nersalin lagi..

    ReplyDelete
  6. Tahniah aimi dah sepasang. 😊

    ReplyDelete
  7. congrats dear
    sepasang daaaa
    take care

    ReplyDelete
  8. Kita yng ank sorang ni pn xdan nk update blog. Blogwalking. Hihi

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Assalamualaikum... Dulu jakun je bab book tiket flight ni. Tak reti nak beli pun. Zaman dok ulang alik masa dok KL dulu pun balik kampung tak pernah nak berangan naik flight. Naik bas je selalu.  Pastu macam yelah orang dok pesan nak book, jangan klik ambil insurans, tak payah pilih seat bagai nanti tambah harga mahal. Lagilah ku tak mimpi untuk flight bagai. Dalam kepala kite, ala susah kot, mana nak tau tetiba ter-click ambil insurans ke apa cemana. 1st time nak beli tiket flight, siap pergi tanya PSH kat ofis ni mintak ajar step by step macam mana nak book tiket flight sebab takut ter-click yang tak perlu. Masa tu beli direct dari firefly je sebab dah setuju sangat dengan harga dia. kat Airpaz pun harga sama. Apa airpaz ni? Airpaz ni macam trivago, agoda versi flight ticket. Kalau kat trivago, agoda tu dok compare harga hotel murah, kat airpaz ni compare harga tiket flight murah la. Pastu abah cakap November nanti nak pergi KL lagi, sepupu kite nak kahwin. Mulanya di

Pengendalian Solid Food Aisyah ke taska

Assalamualaikum... Cara pengendalian solid food anak ke taska adalah sama je dengan cara mengendalikan susu ibu ke taska. Dahulu zaman Thaqif memasak bubur nasi tu hazabb sikit- lama nak menunggu nasi hancur, pernah la terhangus. Masa tu memang bubur pun masak banyak-banyak frozen. Pastu kadang-kadang tang bubur jadi ala span, tak lalu nak bagi anak buang gitu jelah. Itu zaman anak satu yang serba ntah pape. Itu takut, ini salah. Serba tak kena katanya, biasalah baru cari pengalaman jadi ibu. Alhamdulillah untuk Aisyah ni lebih confident. Lepas tu tahu pulak cemana cara mudah dan cepat nak masak bubur. Terus hari-hari makan bubur pun takpe nakk. Bubur Aisyah dimasak setiap hari atau selang sehari kalau abangnya tak mengaruk nak makan/ bekal bubur jugak. Balik kerja memang selalu setel simpan susu, keluarkan susu untuk esoknya, masak bubur, keluarkan baju kotor dan kemas beg taska sebelum duduk melayan anak-anak nak menyusu etc. Selepas anak-anak tidur baru

BOOKING FLIGHT DENGAN AIRPAZ...

Assalamualaikum Since ramai sangat bertanya pada kite pasal booking flight di Airpaz sejak post kite berkenaan Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz . Jadi marilah kite guide sikit cara book flight dengan airpaz. 1. Masuk website airpaz.com 2. Pilih tarikh perjalanan (jangan lupa tick kotak rounf trip/ one way). Automatik keluar harga paling murah (direct flight) pada setiap hari. Kalau plan pergi bercuti, boleh pilih harga paling murah terus dah. 3. Dah set tarikh untuk pergi-balik. Contoh yang kite amek ialah round trip: depart -5 Mac 2016 , Return - 8 Mac 2016. Trip Kota Bharu -kota Kinabalu. (KB-KK) untuk 2 adult, 1 infant. Contoh semata-mata ye. I'olls tengah sarat mengandung, jangan buat pasal nak bercuti lagi dah tak pasal IC Sabah plak anakku. Akan keluar paparan macam kat bawah ni. Harga paling murah paling atas. Di serta info syarikat penerbangan (air asia, malindo, MAS, firefly etc), nombor flight, tempoh perjalanan, direct flight-one stop-