Skip to main content

Menang Wang Tunai RM50 dalam Thomas Town Giveaway By Zai Zamree

Assalamualaikum...

Tudia... seminggu dok rumah masuk pejabat terus liat nak buat kerja. 
Minggu lepas memang perut ala meragam gastrik/angin, dok bertahan je, Rabu tu terus pergi klinik la amek MC. Buat muka kesian dengan doktor dapat 2 hari MC.
Kohkohkoh... 

Konon belek blog dulu. Cari mood gitu.
Blogwalking kat blog yang kite pernah join GA. Terbelek la blog kak Zai Zamree tu sebab agak berharap nak menang. Mana tau rezeki nak terjah ke Johor. 
Husband kan dah ada kat sana tapi harapan norr la nak pergi sana tanpa alasan. Konon, kalau la menang tiket Thomas Town boleh la buat jadikan alasan sampai kat Johor lagi sekali bersama anak-anak.

Tapi pada masa taklah menaruh harapan sangat. Takut jatuh bedebukkk dengan angan-angan itu.

Tengok memang taklah menang tiket tersebut. Scroll ke bawah. Eh.eh.eh.eh. Rasa macam sesuatu je dengan no penyertaan tu, terus belek senarai peserta.

Alhamdulillah. 
Menang jugak.
RM50 cash.




Terus teruja, laju-laju e-mel kak Zai bagi details.
Laju jugak kak Zai respon cakap dah transfer duit itu.
Awww...
Alhamdulillah.
TQ kak Zai.

Boleh la belanja anak-anak dan papa mereka Ayam Goreng. 
Dari minggu lepas Thaqif tu dok zikir kat telinga ibu papa nak ayam goreng, tapi wat tak tahu sebab bajet dah terlebih kat short vocay weekend hari tu.

Comments

  1. wah untungnya..
    Saya baru nak belajar berblog.:)

    Nightmare Hamil Kali Pertama

    ReplyDelete
  2. hihihi...tq sudi join. rezeki aimi n ank2 tu.
    kan dh kata duit tu habuan beli ayam goreng....hahahaha

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Assalamualaikum... Dulu jakun je bab book tiket flight ni. Tak reti nak beli pun. Zaman dok ulang alik masa dok KL dulu pun balik kampung tak pernah nak berangan naik flight. Naik bas je selalu.  Pastu macam yelah orang dok pesan nak book, jangan klik ambil insurans, tak payah pilih seat bagai nanti tambah harga mahal. Lagilah ku tak mimpi untuk flight bagai. Dalam kepala kite, ala susah kot, mana nak tau tetiba ter-click ambil insurans ke apa cemana. 1st time nak beli tiket flight, siap pergi tanya PSH kat ofis ni mintak ajar step by step macam mana nak book tiket flight sebab takut ter-click yang tak perlu. Masa tu beli direct dari firefly je sebab dah setuju sangat dengan harga dia. kat Airpaz pun harga sama. Apa airpaz ni? Airpaz ni macam trivago, agoda versi flight ticket. Kalau kat trivago, agoda tu dok compare harga hotel murah, kat airpaz ni compare harga tiket flight murah la. Pastu abah cakap November nanti nak pergi KL lagi, sepupu kite nak kahwin. Mulanya di

Pengendalian Solid Food Aisyah ke taska

Assalamualaikum... Cara pengendalian solid food anak ke taska adalah sama je dengan cara mengendalikan susu ibu ke taska. Dahulu zaman Thaqif memasak bubur nasi tu hazabb sikit- lama nak menunggu nasi hancur, pernah la terhangus. Masa tu memang bubur pun masak banyak-banyak frozen. Pastu kadang-kadang tang bubur jadi ala span, tak lalu nak bagi anak buang gitu jelah. Itu zaman anak satu yang serba ntah pape. Itu takut, ini salah. Serba tak kena katanya, biasalah baru cari pengalaman jadi ibu. Alhamdulillah untuk Aisyah ni lebih confident. Lepas tu tahu pulak cemana cara mudah dan cepat nak masak bubur. Terus hari-hari makan bubur pun takpe nakk. Bubur Aisyah dimasak setiap hari atau selang sehari kalau abangnya tak mengaruk nak makan/ bekal bubur jugak. Balik kerja memang selalu setel simpan susu, keluarkan susu untuk esoknya, masak bubur, keluarkan baju kotor dan kemas beg taska sebelum duduk melayan anak-anak nak menyusu etc. Selepas anak-anak tidur baru

BOOKING FLIGHT DENGAN AIRPAZ...

Assalamualaikum Since ramai sangat bertanya pada kite pasal booking flight di Airpaz sejak post kite berkenaan Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz . Jadi marilah kite guide sikit cara book flight dengan airpaz. 1. Masuk website airpaz.com 2. Pilih tarikh perjalanan (jangan lupa tick kotak rounf trip/ one way). Automatik keluar harga paling murah (direct flight) pada setiap hari. Kalau plan pergi bercuti, boleh pilih harga paling murah terus dah. 3. Dah set tarikh untuk pergi-balik. Contoh yang kite amek ialah round trip: depart -5 Mac 2016 , Return - 8 Mac 2016. Trip Kota Bharu -kota Kinabalu. (KB-KK) untuk 2 adult, 1 infant. Contoh semata-mata ye. I'olls tengah sarat mengandung, jangan buat pasal nak bercuti lagi dah tak pasal IC Sabah plak anakku. Akan keluar paparan macam kat bawah ni. Harga paling murah paling atas. Di serta info syarikat penerbangan (air asia, malindo, MAS, firefly etc), nombor flight, tempoh perjalanan, direct flight-one stop-