Skip to main content

Sambal Goreng Cik Nor sedap oii...

Assalamualaikum...

Dah few years kot dok dengar pasal sambal goreng cik nor terutama bulan puasa. Famous sangat la orang dok bercerita. 
Konon pembuka selera selepas seharian berpuasa dan juga untuk bersahur.

Selama ni malasnya nak beli. Nak rasa, nak beli online seketul macam tak berbaloi nak bayar pos. 
(cik mimi memang kedekut)

Beberapa minggu lepas, nah ada staf datang jual sini. Bagi tester. Eh. Sedap jugak. Ratah pun ok. Adoi. Kalau dapat nasi panas-panas lagi syokk terangkat.
Terus la order nak sebekas.

 Dah dapat sambal goreng itu.
Balik kerja terus masak nasi, goreng telur mata sebijik, tabur dengan sambal goreng itu. Pheww... Bertambah-tambah nasi.
Makan nasi air aka bubur nasi takde lauk, tak payah risau tabur je dengan sambal goreng cik nor ni terus suap tanpa henti.


Walaupun pedas sambal goreng ni tapi sedapppp...
Jangan tak percaya jugak, Thaqif suka jugak meratah sambal goreng cik nor ni. Suka mengutip ikan bilis je, abes sekor ikan bilis pastu menjerit-jerit pedas mintak air kejap lagi ambil lagi, dan lagi.
Ibu pulak dok membebel, dah la tak payah makan pedas tu.
Thaqif tetap merengek-rengek je nak makan lagi.



Comments

  1. sy pun suka mkn smbl che nor ni..sedp mkn dgn ns panas

    ReplyDelete
  2. macam sedap je tu makan dengan nasi panas2

    ReplyDelete
  3. ok, first time tahu tntg sambal goreng cik nor ni. sy kalau nak tmbh selera makan, dengan sambal belacan 😍

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Assalamualaikum... Dulu jakun je bab book tiket flight ni. Tak reti nak beli pun. Zaman dok ulang alik masa dok KL dulu pun balik kampung tak pernah nak berangan naik flight. Naik bas je selalu.  Pastu macam yelah orang dok pesan nak book, jangan klik ambil insurans, tak payah pilih seat bagai nanti tambah harga mahal. Lagilah ku tak mimpi untuk flight bagai. Dalam kepala kite, ala susah kot, mana nak tau tetiba ter-click ambil insurans ke apa cemana. 1st time nak beli tiket flight, siap pergi tanya PSH kat ofis ni mintak ajar step by step macam mana nak book tiket flight sebab takut ter-click yang tak perlu. Masa tu beli direct dari firefly je sebab dah setuju sangat dengan harga dia. kat Airpaz pun harga sama. Apa airpaz ni? Airpaz ni macam trivago, agoda versi flight ticket. Kalau kat trivago, agoda tu dok compare harga hotel murah, kat airpaz ni compare harga tiket flight murah la. Pastu abah cakap November nanti nak pergi KL lagi, sepupu kite nak kahwin. Mulanya di

Pengendalian Solid Food Aisyah ke taska

Assalamualaikum... Cara pengendalian solid food anak ke taska adalah sama je dengan cara mengendalikan susu ibu ke taska. Dahulu zaman Thaqif memasak bubur nasi tu hazabb sikit- lama nak menunggu nasi hancur, pernah la terhangus. Masa tu memang bubur pun masak banyak-banyak frozen. Pastu kadang-kadang tang bubur jadi ala span, tak lalu nak bagi anak buang gitu jelah. Itu zaman anak satu yang serba ntah pape. Itu takut, ini salah. Serba tak kena katanya, biasalah baru cari pengalaman jadi ibu. Alhamdulillah untuk Aisyah ni lebih confident. Lepas tu tahu pulak cemana cara mudah dan cepat nak masak bubur. Terus hari-hari makan bubur pun takpe nakk. Bubur Aisyah dimasak setiap hari atau selang sehari kalau abangnya tak mengaruk nak makan/ bekal bubur jugak. Balik kerja memang selalu setel simpan susu, keluarkan susu untuk esoknya, masak bubur, keluarkan baju kotor dan kemas beg taska sebelum duduk melayan anak-anak nak menyusu etc. Selepas anak-anak tidur baru

BOOKING FLIGHT DENGAN AIRPAZ...

Assalamualaikum Since ramai sangat bertanya pada kite pasal booking flight di Airpaz sejak post kite berkenaan Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz . Jadi marilah kite guide sikit cara book flight dengan airpaz. 1. Masuk website airpaz.com 2. Pilih tarikh perjalanan (jangan lupa tick kotak rounf trip/ one way). Automatik keluar harga paling murah (direct flight) pada setiap hari. Kalau plan pergi bercuti, boleh pilih harga paling murah terus dah. 3. Dah set tarikh untuk pergi-balik. Contoh yang kite amek ialah round trip: depart -5 Mac 2016 , Return - 8 Mac 2016. Trip Kota Bharu -kota Kinabalu. (KB-KK) untuk 2 adult, 1 infant. Contoh semata-mata ye. I'olls tengah sarat mengandung, jangan buat pasal nak bercuti lagi dah tak pasal IC Sabah plak anakku. Akan keluar paparan macam kat bawah ni. Harga paling murah paling atas. Di serta info syarikat penerbangan (air asia, malindo, MAS, firefly etc), nombor flight, tempoh perjalanan, direct flight-one stop-