Nur Aisyah Tasnim turns 1

Assalamualaikum

08.05.16 - 08.05.17 

Hoorey.
Big journey for me. Graduate as a bf mom for a year.
Cries.

Anak bujang dulu fully bf sampai 8 bulan je, lepas tu dah campur FM disebabkan stok habis rosak masa banjir besar 2014, pastu dah tak dan kejar stok kemudian mengandung lagi.
Aisyah ni rezeki lebih, alhamdulillah setahun menyusukan dia. Pastu jenis tak nak FM. Diyakini sebab dia suka main botol abang, lepas tu rasa susu terus luak balik. Hahaha.


Dah setahun puteri ibu ni. Anak manja toink toink.
Alhamdulillah dikurniakan kesihatan buatnya.
Di usia setahun, Aisyah dah pandai macam-macam. Pandai main ciku cak. Juara bab memanjat kerusi, meja. Kami sekeluarga memang tak mampu makan diatas meja makan dengan aman dah, kejap je dia dok bersila kat atas meja tu. Dah pandai berjalan dah, kalau ibu hilang ke dapur, kejap lagi pusing dia dah ada ada sama situ terkedek-kedek ikut ibu ke mana pun.
Gigi pun dah nak 4 batang. Pastu acah-acah test gigit tangan ibu sokmo.

Untuk hari jadi pertama ni, hadiahnya mainan masak-masak yang ibu shopping hari tu je. Pagi semalam dok memberi hadiah kat abang dan adik sekaligus. Thaqif memang over excited la, tak habis cakap terima kasih. Aisyah, no feeling. Tapi bila buka dan pasang mainan masak-masak tu, Aisyah boleh duduk dan main sendiri la. Ibu pun enjoy la tengok anak-anak suka dengan hadiah yang ibu dan papa belikan.

Pastu pulak tahu tentang kawan yang jual kek murah. Gedik la ibu order sebijik. Saja nak makan, sambil buat alasan kek comel-comel untuk harijadi anak-anak.





Comments

  1. Selamat Hari Jadi Aisyah Tasnim. Auntie dulu2 baca blog psl abg thaqif awk je. bila bukak blk blog ibu awak rupanya awak dh setahun rupanya Aisyah. how time flies! semoga menjadi anak yg solehah ye syg :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq auntie. auntie lama norr menghilang dari blog.ibu Aisyah rindu dah ngan blog cikCT.lama sepi.

      Delete
  2. happy belated birthday si comeii

    ReplyDelete
  3. Cecomel je dia, suka tengok.. happy belated birthday

    ReplyDelete
  4. Alahai kejap je kan. Ari tu masa singgah sini, ibu trowbaxk kisah bersalin, mengandung. Tuptup dah setahun kan

    Happy belated besday Nur aishah tasnim
    Semoga membesar sbgai anak solehah aamiin

    ReplyDelete
  5. dah setahun dah aisyah tasnim ye..semoga membersar dengan sihat dan ceria

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Butik Pengantin / Bridal di Kelantan

Pengalaman 1st time beli tanah lot banglo. Part 1