W-Preparation : Candy Buffet Paper Bag

Assalamualaikum...
Hari ini nak bagi idea sikit. Kepada yang dah baca entri pasal doorgift paperbag yang diprint sendiri. Yang ni ada related okay.
tak baca lagi? baca DISINI
Printing sendiri pada paperbag doorgift itu agak menguji kesabaran, ada masa printer jam, atau paperbag itu tersangkut ketika sedang printing.Ia akan menyebabkan tulisan itu bertindan, so paperbag itu dah dikira reject.
REJECT PAPERBAG.
Saya berfikir-fikir macam mana nak guna semula, tak nak membazir paperbag yang reject tu.
Then... ting! I got an idea...
Do paperbag for candy buffet.
Yelah, nanti tak ada paperbag macam mana anak-anak saudara dan kanak-kanak comel tu nak letak candy dari candy buffet yang ada kan?
 Sebelah yang terbuka. Kira mulut paperbag tu. Lipat.

 Dah lipat. Gamkan. Biar gam kering sekejap.

 Lipat paperbag menjadi dua bahagian dan gunting.

 Taraa... Kan dah jadi dua bahagian kecil.

Then bolehlah masukkan makanan candy buffet berupa gula-gula, biskut dan lain-lain itu.
For candy, no one akan perasan yang itu dari paperbag yang reject. Huhuhu...

Say I love DIY and RECYCLE...
<3<3<3

Comments

  1. good idea..
    recycle..
    lagi pulak boleh tolong kanak-kanak yang nak isi makanan..xde la jatuh mana2

    ReplyDelete
  2. @hani - hehe. punya la nak pikir nak buat apa dengan paperbag itu. ni baru dapat idea. =)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Butik Pengantin / Bridal di Kelantan

Pengalaman membeli di 11street.my