My W-Review : The Solemnization Outfit

Assalamualaikum...
Wedding ends. Nak reviewing plak.
Trully, I fall in love with my outfit that day. I love it. Simply nice.
At first nervous juga. Risau ia tak okay, nampak gemuk etc. I kept thinking, even a week before the wedding, almost nak beli baju lain dah tau tak!
 Pengantin, of coz nak cantik!
Pastu, beberapa hari  wedding, my sisters start sampai rumah, tengok baju.She fall in love, siap ingat saya sewa baju dari butik pengantin itu. 
Nge. Mula semangat balik, tak fikir nak tukar baju lain dah, dah yakin baju tu sesuai, cantik untuk nikah.
Baju itu beli online pada tahun 2011, time saya nak konvo, tapi tak jadi pakai untuk konvo. So kira recycle jer. Saving!
Tudung, actually, inner jer. Inner muncung dari Ayunar.
I do story bout it here, cerita inner, tudung dan veil.
Veil dari Veil by Adria Cottage. Heavy beading pearl. I love it! Actually veil tu untuk baju peplum resepsi yang saya tempah.
Since baju tu dah salah jahit, dan veil dah tempah juga, saya terpaksa ambil la.
 Sikit pun tak plan untuk nikah. Nikah tak plan pun pakai veil. Hanya fikir nak pakai tudung halfmoon je. Namun since dah ada veil ni, masuk plak dengan baju nikah + samping hubs, layan jer!
Walaupun my aunt bebel-bebel sebab baju nikah saya simple takde liplaplip. Hehehe.
What to say, I love that outfit. Kaftan. Simple. Naik lagi seri dengan veil itu.





Okay. This is also my baju raya for this year. Yeah! Jimat berganda.
Mesti jimat cermat sebab kami masih ada 1 majlis lagi untuk diraikan.
xoxo,
Cik Puan Jelita.


Comments

  1. Simple karftan but nice..
    Cik hani suka diamond kt pinggang tu..
    Look elegen..

    ReplyDelete
  2. @cik hani - i love it too.xder liplaplip, at least after nikah pun boleh guna lagi for dinner, raya etc.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Butik Pengantin / Bridal di Kelantan

Pengalaman 1st time beli tanah lot banglo. Part 1