Skip to main content

Plan untuk 3 orang jadi 3 kereta

Assalamualaikum... 
That day, punya mintak idea tempat nak bercuti.
Have decided ke CH la kita...
Memang dah merancang since sebelum birthday abah nak buat family trip ke CH. Lama dah janji dengan abah nak ke CH, since mama ada, since abah mama balik haji lagi iaitu 9 tahun lalu.
Pastu abah cakap tak nak pergi sebab dia kata banyak dah travel bulan 10.

Sepi.

Tapi kite memang rasa nak escape sekejap bersama suami dan anak. 6 bulan, suami balik bak chipsmore je. Pastu line telefon kalau kite kat rumah macam dok dalam gua. Tak dapat nak selalu bercinta manja dengan suami. Nak bercuti ni kira balas dendam rindu gitu. Hanya kami bertiga.
Tempat cadangan seperti entri SINI

Dok berborak dengan kakaks since kami makan beramai-ramai that day.Truly tengah cakap pasal CH sebab tanya kakak mana best kat CH tu since dia pernah jalan sana. Abah pun terdengar terus tanya dan nak pergi jugak, siap ajak kakaks sekali since date we plan on Sultan Kelantan's Birthday cuti 2 hari-11-12november 2014. Cik Na 1 family je on, kak Iza tak nak pergi sebab diorang nak travel kelain bulan 12 ni.
Abah excited hari-hari remind dah book rumah kat CH ke?
Lelaju la booking, bayar semua.

Date reserved.

Pastu info encik suami terus dia cakap tak ajak mak dengan ayah sekali ke?
So, kite pun bagitahu mak dan ayah plan ini.
Adilkan, bercuti bawak parents kedua-dua pihak.
Cuti bajet dapat apartment 3 bilik dengan harga RM138. Okey la ken? Tak cukup katil angkut toto jela bentang kat ruang tamu yer.

Mana port best kat CH ni? cer citer sikit.

Kite aim pergi :

1. MARDI CH di Tanah Rata (Sebab everything in 1 place)
2. Lavender Garden (Sebab ambil gambar lawaaa)






Comments

  1. Tanah Rata paling best. pastu kena singgah pasar malam kat situ.
    bestnya, lama dah tak pergi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. pasar malam ada tetiap hari ke? kite pegi hari selasa-rabu.

      Delete
  2. CH blom pernah smp lg. Betul ke jln nk naik tu boleh buat pening dan muntah? Nnt citer ek pglmn kt sana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau naik kot tapah memang berpusing2 bukit-tu yang pening, kalau kot simpang pulai kurang sikit rasanya.since kite dok kelantan kite akan naik kot gua musang jelah.

      Delete
  3. Cik mah suka g tempat bunga rose ru..mmg best betul..bnyk bunga2...cantik..pastu fea farm..n tempat strawbery situ...best2

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti try curi masa singgah jugak kat tempat rose tu...

      Delete
  4. Dh 4x pergi.. Tp xthu mna yng best.. T___T
    Tp lavander garden tu mmng best.. Klau bnga nya tgh cntik berkembng la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. berharap time kita pegi nanti bunga tengah berkembang jugalah

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Assalamualaikum... Dulu jakun je bab book tiket flight ni. Tak reti nak beli pun. Zaman dok ulang alik masa dok KL dulu pun balik kampung tak pernah nak berangan naik flight. Naik bas je selalu.  Pastu macam yelah orang dok pesan nak book, jangan klik ambil insurans, tak payah pilih seat bagai nanti tambah harga mahal. Lagilah ku tak mimpi untuk flight bagai. Dalam kepala kite, ala susah kot, mana nak tau tetiba ter-click ambil insurans ke apa cemana. 1st time nak beli tiket flight, siap pergi tanya PSH kat ofis ni mintak ajar step by step macam mana nak book tiket flight sebab takut ter-click yang tak perlu. Masa tu beli direct dari firefly je sebab dah setuju sangat dengan harga dia. kat Airpaz pun harga sama. Apa airpaz ni? Airpaz ni macam trivago, agoda versi flight ticket. Kalau kat trivago, agoda tu dok compare harga hotel murah, kat airpaz ni compare harga tiket flight murah la. Pastu abah cakap November nanti nak pergi KL lagi, sepupu kite nak kahwin. Mulanya di

Pengendalian Solid Food Aisyah ke taska

Assalamualaikum... Cara pengendalian solid food anak ke taska adalah sama je dengan cara mengendalikan susu ibu ke taska. Dahulu zaman Thaqif memasak bubur nasi tu hazabb sikit- lama nak menunggu nasi hancur, pernah la terhangus. Masa tu memang bubur pun masak banyak-banyak frozen. Pastu kadang-kadang tang bubur jadi ala span, tak lalu nak bagi anak buang gitu jelah. Itu zaman anak satu yang serba ntah pape. Itu takut, ini salah. Serba tak kena katanya, biasalah baru cari pengalaman jadi ibu. Alhamdulillah untuk Aisyah ni lebih confident. Lepas tu tahu pulak cemana cara mudah dan cepat nak masak bubur. Terus hari-hari makan bubur pun takpe nakk. Bubur Aisyah dimasak setiap hari atau selang sehari kalau abangnya tak mengaruk nak makan/ bekal bubur jugak. Balik kerja memang selalu setel simpan susu, keluarkan susu untuk esoknya, masak bubur, keluarkan baju kotor dan kemas beg taska sebelum duduk melayan anak-anak nak menyusu etc. Selepas anak-anak tidur baru

BOOKING FLIGHT DENGAN AIRPAZ...

Assalamualaikum Since ramai sangat bertanya pada kite pasal booking flight di Airpaz sejak post kite berkenaan Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz . Jadi marilah kite guide sikit cara book flight dengan airpaz. 1. Masuk website airpaz.com 2. Pilih tarikh perjalanan (jangan lupa tick kotak rounf trip/ one way). Automatik keluar harga paling murah (direct flight) pada setiap hari. Kalau plan pergi bercuti, boleh pilih harga paling murah terus dah. 3. Dah set tarikh untuk pergi-balik. Contoh yang kite amek ialah round trip: depart -5 Mac 2016 , Return - 8 Mac 2016. Trip Kota Bharu -kota Kinabalu. (KB-KK) untuk 2 adult, 1 infant. Contoh semata-mata ye. I'olls tengah sarat mengandung, jangan buat pasal nak bercuti lagi dah tak pasal IC Sabah plak anakku. Akan keluar paparan macam kat bawah ni. Harga paling murah paling atas. Di serta info syarikat penerbangan (air asia, malindo, MAS, firefly etc), nombor flight, tempoh perjalanan, direct flight-one stop-