Plan untuk 3 orang jadi 3 kereta

Assalamualaikum... 
That day, punya mintak idea tempat nak bercuti.
Have decided ke CH la kita...
Memang dah merancang since sebelum birthday abah nak buat family trip ke CH. Lama dah janji dengan abah nak ke CH, since mama ada, since abah mama balik haji lagi iaitu 9 tahun lalu.
Pastu abah cakap tak nak pergi sebab dia kata banyak dah travel bulan 10.

Sepi.

Tapi kite memang rasa nak escape sekejap bersama suami dan anak. 6 bulan, suami balik bak chipsmore je. Pastu line telefon kalau kite kat rumah macam dok dalam gua. Tak dapat nak selalu bercinta manja dengan suami. Nak bercuti ni kira balas dendam rindu gitu. Hanya kami bertiga.
Tempat cadangan seperti entri SINI

Dok berborak dengan kakaks since kami makan beramai-ramai that day.Truly tengah cakap pasal CH sebab tanya kakak mana best kat CH tu since dia pernah jalan sana. Abah pun terdengar terus tanya dan nak pergi jugak, siap ajak kakaks sekali since date we plan on Sultan Kelantan's Birthday cuti 2 hari-11-12november 2014. Cik Na 1 family je on, kak Iza tak nak pergi sebab diorang nak travel kelain bulan 12 ni.
Abah excited hari-hari remind dah book rumah kat CH ke?
Lelaju la booking, bayar semua.

Date reserved.

Pastu info encik suami terus dia cakap tak ajak mak dengan ayah sekali ke?
So, kite pun bagitahu mak dan ayah plan ini.
Adilkan, bercuti bawak parents kedua-dua pihak.
Cuti bajet dapat apartment 3 bilik dengan harga RM138. Okey la ken? Tak cukup katil angkut toto jela bentang kat ruang tamu yer.

Mana port best kat CH ni? cer citer sikit.

Kite aim pergi :

1. MARDI CH di Tanah Rata (Sebab everything in 1 place)
2. Lavender Garden (Sebab ambil gambar lawaaa)






Comments

  1. Tanah Rata paling best. pastu kena singgah pasar malam kat situ.
    bestnya, lama dah tak pergi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. pasar malam ada tetiap hari ke? kite pegi hari selasa-rabu.

      Delete
  2. CH blom pernah smp lg. Betul ke jln nk naik tu boleh buat pening dan muntah? Nnt citer ek pglmn kt sana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau naik kot tapah memang berpusing2 bukit-tu yang pening, kalau kot simpang pulai kurang sikit rasanya.since kite dok kelantan kite akan naik kot gua musang jelah.

      Delete
  3. Cik mah suka g tempat bunga rose ru..mmg best betul..bnyk bunga2...cantik..pastu fea farm..n tempat strawbery situ...best2

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti try curi masa singgah jugak kat tempat rose tu...

      Delete
  4. Replies
    1. hehehe...tulah first time ni cuti ramai2

      Delete
  5. Dh 4x pergi.. Tp xthu mna yng best.. T___T
    Tp lavander garden tu mmng best.. Klau bnga nya tgh cntik berkembng la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. berharap time kita pegi nanti bunga tengah berkembang jugalah

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Butik Pengantin / Bridal di Kelantan

Pengalaman 1st time beli tanah lot banglo. Part 1