Skip to main content

never to late

Assalamualaikum.

(Perasaan sangat manglish hari ini)

Thaqif already 8months, in mean time he start his solid food, i just feel fine to serve him with porridge everyday with different flavour( vegetables and fruits). But i forgot, he growing, and going start to bored with same menu everyday.
Other mummy, already change food everyday, couscous, oat, soup. Make teething cookies for their babies. While me, being comfort what I serve my boy.
T__T

Sorry darling... I am just first time ibu with lack of knowledge.
Just in these few days, i deeply study about the solid food, the stages what you can have etc.
Well, i guess it still and never to late for me start now...
Anything, everything for you my dear son...
Now I start to collecting the ingredients and appliance for homemade cook. I want you eat what I cook. Homemade baby cookies,homemade pasta sauce, homemade oat creamy yummy.
Go! Homemade... Ibu's cooking the best.
Its time for redemption. No more baby bites, Heinz biscotti.
Pray me doing well.

Tepek gamboo sekeping.Thaqif now tengok ibu bukak tab dia pun sibuk sama nak jilat tab. Nak welfie pun senget-senget ibu.
T__T
Yang penting ibu suka, muka masih flawless walaupun seharian penat bekerja.
love bbc from seqybeauty. Aum!

 Nak try bbcream ni juga, sms/whatsapp/ telegram 0109064732.
#bbcreamseqybeauty #rm55 #freepostage #freegift
#cleanserseqybeauty #rm45 #freegift #postagefee #rm7
#bbcreamcombocleanser #rm100 #freegift #freepostage



Comments

  1. Assalamualaikum awak. never late .. hehhee go chaiyok mummy ~~~

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. never to late.marilah kita bukak buku resepi anak2.
      =)

      Delete
  3. Parenting is about learning process. Good job mama..

    ReplyDelete
  4. In sha Allah boleh!! comel thaqif nk selfie jgk

    ReplyDelete
  5. Thaqif 8 bulan? Lebih kurang anak Papaglamz Imtiyaz tu.. 17 jan ni 8 bln..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz

Assalamualaikum... Dulu jakun je bab book tiket flight ni. Tak reti nak beli pun. Zaman dok ulang alik masa dok KL dulu pun balik kampung tak pernah nak berangan naik flight. Naik bas je selalu.  Pastu macam yelah orang dok pesan nak book, jangan klik ambil insurans, tak payah pilih seat bagai nanti tambah harga mahal. Lagilah ku tak mimpi untuk flight bagai. Dalam kepala kite, ala susah kot, mana nak tau tetiba ter-click ambil insurans ke apa cemana. 1st time nak beli tiket flight, siap pergi tanya PSH kat ofis ni mintak ajar step by step macam mana nak book tiket flight sebab takut ter-click yang tak perlu. Masa tu beli direct dari firefly je sebab dah setuju sangat dengan harga dia. kat Airpaz pun harga sama. Apa airpaz ni? Airpaz ni macam trivago, agoda versi flight ticket. Kalau kat trivago, agoda tu dok compare harga hotel murah, kat airpaz ni compare harga tiket flight murah la. Pastu abah cakap November nanti nak pergi KL lagi, sepupu kite nak kahwin. Mulanya di

Pengendalian Solid Food Aisyah ke taska

Assalamualaikum... Cara pengendalian solid food anak ke taska adalah sama je dengan cara mengendalikan susu ibu ke taska. Dahulu zaman Thaqif memasak bubur nasi tu hazabb sikit- lama nak menunggu nasi hancur, pernah la terhangus. Masa tu memang bubur pun masak banyak-banyak frozen. Pastu kadang-kadang tang bubur jadi ala span, tak lalu nak bagi anak buang gitu jelah. Itu zaman anak satu yang serba ntah pape. Itu takut, ini salah. Serba tak kena katanya, biasalah baru cari pengalaman jadi ibu. Alhamdulillah untuk Aisyah ni lebih confident. Lepas tu tahu pulak cemana cara mudah dan cepat nak masak bubur. Terus hari-hari makan bubur pun takpe nakk. Bubur Aisyah dimasak setiap hari atau selang sehari kalau abangnya tak mengaruk nak makan/ bekal bubur jugak. Balik kerja memang selalu setel simpan susu, keluarkan susu untuk esoknya, masak bubur, keluarkan baju kotor dan kemas beg taska sebelum duduk melayan anak-anak nak menyusu etc. Selepas anak-anak tidur baru

BOOKING FLIGHT DENGAN AIRPAZ...

Assalamualaikum Since ramai sangat bertanya pada kite pasal booking flight di Airpaz sejak post kite berkenaan Pengalaman Book Flight Menggunakan Airpaz . Jadi marilah kite guide sikit cara book flight dengan airpaz. 1. Masuk website airpaz.com 2. Pilih tarikh perjalanan (jangan lupa tick kotak rounf trip/ one way). Automatik keluar harga paling murah (direct flight) pada setiap hari. Kalau plan pergi bercuti, boleh pilih harga paling murah terus dah. 3. Dah set tarikh untuk pergi-balik. Contoh yang kite amek ialah round trip: depart -5 Mac 2016 , Return - 8 Mac 2016. Trip Kota Bharu -kota Kinabalu. (KB-KK) untuk 2 adult, 1 infant. Contoh semata-mata ye. I'olls tengah sarat mengandung, jangan buat pasal nak bercuti lagi dah tak pasal IC Sabah plak anakku. Akan keluar paparan macam kat bawah ni. Harga paling murah paling atas. Di serta info syarikat penerbangan (air asia, malindo, MAS, firefly etc), nombor flight, tempoh perjalanan, direct flight-one stop-